“Deprem: Artçılar Görünenin, Yaşananlar Bilinenin Ötesinde”

Tasarım Rehberleri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Derneği (TARGE)'nin yayına hazırladığı Spektrum isimli e-derginin 9’uncu ve son sayısı “Deprem: Artçılar Görünenin, Yaşananlar Bilinenin Ötesinde” başlığıyla açık erişime sunuldu.

İstanbul merkezli disiplinlerarası kentsel ve kırsal tasarım stüdyosu olan Tasarım Rehberleri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Derneği (TARGE) bünyesinde, COVID-19 pandemisini ve beraberinde getirdiklerini tartışmaya açmak için 2020 yılında Spektrum ismiyle başlattığı e-dergi yayıncılığıyla, farklı alanlardan uzmanların bakışından gündemi belirleyen konuları takip ederek dosya içeriğine taşıyor.

Spektrum’un 9’uncu ve son sayısı ise “Deprem: Artçılar Görünenin, Yaşananlar Bilinenin Ötesinde” başlığıyla Şubat depremlerinin 2’inci ayında açık erişime sunuldu. Spektrum Deprem Özel Sayısı’na görüş ve önerileriyle katkı sunan 56 yazarın toplam 31 yazısı, deprem bölgesinden fotoğraflar eşliğinde yer aldı.

“Bir sonraki doğa olayının afete, felakete, yıkıma dönüşmemesi için geleceğe notlar bırakabilmek amacıyla, kırılganlık ve dirençlilik, planlama ve tasarım, mimarlık, kültürel miras, haklar ve sorumluluklar, dayanışma, hafıza temaları altında jeoloji mühendisliği, şehir planlama, mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, tarım ekonomisi, ekoloji, kültür varlıklarını koruma ve onarım, hukuk, psikoloji ve psikiyatri ve fotoğraf disiplinlerinden uzmanların afet öncesine, sırasına ve sonrasına dair ilgilisine yönelttiği sözlerin dikkate alınmasını ümit ediyoruz.”
Tasarım Rehberleri Ekibi

Etiketler

Bir yanıt yazın