Denizli’nin İlk Kent Müzesi Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla açılan Denizli’nin ilk ve tek Kent Müzesi, bir ay boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek.

Denizli Kent Müzesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Valiliği ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında 5 Şubat 2021’de imzalanan protokolle restorasyon çalışması başlayan Denizli Kent Müzesi, 1940’lı yıllarda Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin uygulama birimleri olarak atölye binaları şeklinde inşa edildi. Erken Cumhuriyet Dönemi’nde inşa edilen Denizli Kent Müze’sinde restorasyon laboratuvarı, 3 adet çalışma ofisi, depo, hediyelik eşya, danışma ve bilet satış birimi bulunuyor. Denizli Kent Müzesi’nde 9 sergileme salonu yer alıyor. Buna göre; Kent Tarihi Salonu; Kentleşme ve Ticaret Salonu; Dokumacılık Salonu; Tarım ve Sanayi Salonu; Milli Mücadele Salonu; Denizli’de Müzik Salonu; Denizli’de Gündelik Yaşam Salonu ve Denizli’ de Resim Salonu’nun yanında müzede Denizli’de Müzecilik Koridoru; Denizli’de Flora Fauna Koridoru ve Denizli’nin İleri Gelenleri Koridoru bulunuyor.

Denizli Kent Müzesi 1 ay ücretsiz ziyaret edilebilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli Kent Müzesi’ni tüm vatandaşların 1 ay boyunca ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğinin müjdesini vererek, “Denizli’nin gözbebeği Hierapolis’te ‘Geleceğe Miras’ çalışmalarımızı da yürütmekteyiz. Kararlıyız, kendi yüksek medeniyetimizin ve varisi olduğumuz Anadolu Medeniyetlerinin emaneti olan her bir kültür varlığını koruyacak, ihya edecek ve bizden sonraki kuşaklara aktararak nesiller boyu yaşatılmasını sağlayacağız.”

Kaynak

Etiketler

Bir yanıt yazın