Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu Bu Yıl Dalaman’da Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 35. Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu 19-24 Nisan tarihleri arasında Muğla Dalaman’da yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu sene Muğla’da düzenleceğini bildirdiği deniz kaplumbağaları ile ilgili sempozyum sadece konu içeriği ile değil, aynı zamanda yakın zamanda İztuzu Plajı’nda yaşanılanlarla ilgili olarak çok önemli duruyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin özel bir şirkete kiralanması ile ilgili olarak “en çok parayı veren, alır” şeklinde yaptığı açıklamalarla, korunması gereken, kaplumbağaların doğal üreme alanı olan plajın bakanlık tarafından nasıl ele alındığını gösterdi denebilir. Plajın özel bir işletmeye devredilmesiyle, korumanın eşdeğer tutulması hem İztuzu’nda hem de diğer plajlarda çevreci grupların eleştirdiği bir yaklaşım. İztuzu’ndaki yürütme şimdilik durdurulsa da, İztuzu ve diğer doğal plajların akıbeti de ne yazık ki herkesin malumu. 

Türkiye’deki bu tartışmalar sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sempozyum duyurusu kafaları karıştırdı.

Duyuru şöyle:

Dünyanın dört bir yanından bilim insanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleşen Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması sempozyumu geçen yıl New Orleans City’de gerçekleşti.

Sempozyumun 2015’teki adresi ise Muğla Dalaman oldu. Deniz Kaplumbağalarının Biyolojisi ve Koruması Sempozyumu’nda yapılan oylama sonucu Pamukkale Üniversitesi 2015 yılı için dönem başkanlığına seçildi.

19-24 Nisan 2015 tarihleri arasında Muğla Dalaman’da yapılmasına karar verilen sempozyuma 80 ülkeden 1000’i aşkın araştırmacı akademisyen katılacak. Sempozyumda Türk insanının özelliğini vurgulamak amacıyla bu yıl “Misafirperverlik” teması işlenecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına denk gelen sempozyumda çocuklar için de çeşitli faaliyetler düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın