Sıkıştırılmış Topraktan Deneysel Bir Yapı: Circular Pavilion

Studio ACTE'nin Circular Pavilion'u, Rotterdam'daki bir yaban hayatı bahçesinin merkezinde yer alan deneysel bir kabin.

Fotoğraflar: Rubén Dario Kleimeer

Döngüselliğin ilham verici bir estetik olabileceğini ifade eden her malzeme yeniden kullanılıyor, yerel bölgeden toplanıyor ve kabinin kendisinin de nihayetinde geri dönüştürülmesi bekleniyor.

Kütle, şeffaflık, zaman ve dayanıklılık arasındaki mimari diyalogların yanı sıra içeriden ve dışarıdan görülebilen her bir unsur sayesinde yapı, bahçe ile etkili bir ilişki kuruyor.

Sıkıştırılmış toprak tabanın estetiği, doğal ve yapay malzemeler arasındaki kontrastı vurguluyor. Rotterdam’da ilk kez sıkıştırılmış toprak kullanılıyor ve bu durum, malzemenin, kalitesini ve estetiğini gösterme fırsatı sunuyor.

Geri dönüştürülmüş toprakla inşa edilen sıkıştırılmış toprak duvarlar tüm yapıyı destekliyor. Ayrıca bu duvarlar, yeni bir duvar inşa etmek veya bahçe formunu tanımlayan duvarları istenildiği gibi değiştirmek için hammadde olarak yeniden kullanılabiliyor.

Kullanılan beton tuğla ve harç yerel bir bahçeden gelirken; bir tavuk çiftliğinden geri kazanılan akrilat, gökyüzünün rengini yansıtan veya yapının dışarıdan içeriye sürekliliğini gösteren cam olarak algılanabiliyor.

Yukarıda yüzen bir alüminyum çatı, ahşap yapıyı ve cephenin şeffaf yapısını daha da ortaya çıkarıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın