Demokratik Tasarım Platformu kümülatif’ten Belirsiz Geometri

Tasarım kolektifi kümülatif, ilk ürün koleksiyonu "Yeni Sanayi: belirsiz geometri"yi 2015 Londra Tasarım Festivali kapsamında sergiliyor.

Tasarım sürecini eser sahipliğinden gelir paylaşımına kadar kolektif bir çaba olarak kurgulayan, hiyerarşik olmayan bir girişim olarak ortaya çıkan kümülatif, ilk ürün koleksiyonu “Yeni Sanayi: belirsiz geometri”yi ortaya çıkardı.


“Yeni Sanayi: belirsiz geometri” koleksiyonu (Fotoğraf: Damla Yılmaz)

Uygulaması İkitelli Organiza Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen 7 ürünlük koleksiyon, Hamburg’dan Florie Salnot, Viyana’dan Klemens Schillinger, Londra’dan Fernando Laposse ve İzmir’den Osman Can Özcanlı’nın katılımıyla düzenlenen çalıştayın ürünü.


Ayna (Fotoğraf: Damla Yılmaz)

Tabak (Fotoğraf: Damla Yılmaz)

Tasarım ve üretim sürecini demokratik bir şekilde kurgulama fikriyle yola çıkan kümülatif ekibi, çalıştıkları sanayi bölgesinin maddesel, kültürel ve ekonomik özelliklerini de yorumluyor.”Yeni Sanayi: belirsiz geometri”, minimal ve net tasarım kararlarıyla form ve fonksiyon yaratıyor.


Kutu (Fotoğraf: Damla Yılmaz)


Kutu (Fotoğraf: Damla Yılmaz)

Bakır, alüminyum ve keten gibi malzemelerin tercih edilmesi formların sadeliğini destekliyor. Bu ‘hammaddeler’ ayna, çanak, kutu gibi günlük eşyalar olarak yeniden kurgulanıyor.


Fotoğraf tutucu (Fotoğraf: Damla Yılmaz)

Fotoğraf tutucu (Fotoğraf: Damla Yılmaz)

Etiketler

Bir yanıt yazın