Demirören: Bir Bilgim Yok

Beyoğlu’ndaki Demirören AVM’nin inşaatı sırasında tarihi yapıda tahribat yaptıkları iddiasıyla ilgili açılan davada Erdoğan Demirören savunma yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve babası Erdoğan Demirören’in de aralarında bulunduğu altı sanığın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet etmek suçlamasıyla yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya katılan Yıldırım Demirören’in babası Erdoğan Demirören, Beyoğlu’ndaki Demirören alışveriş merkezi projesini ihale ettiklerini, ihaleyi alan kontrol elemanlarının kontrolleri yaptığını ve tahrifatla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Kontrol elemanları var

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nce görülen davada tutuksuz sanıklar Erdoğan Demirören,Tülin Demirören ve Meltem Oktay hazır bulundu. Duruşmaya Yıldırım Demirören’in de aralarında bulunduğu üç sanık ise katılmadı. Kimlik tespitinin ardından sanıklar savunma yaptı. Savunması alınan Erdoğan Demirören suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek, “Biz şirketler topluluğuyuz. Bizim elemanlarımız vardır. Biz bir projenin gereğinin yapılması için ihale ederiz. İhaleyi alan kontrol elemanları gerekli kontrolleri yaparlar. Proje bitene kadar biz bir daha gitmeyiz. Olayla ilgili hiçbir bilgi verilmedi. Davanın açılmasıyla olaydan haberim oldu” şeklinde konuştu.

Demirören ailesi: “Suçsuzuz”

Erdoğan Demirören’den sonra eşi Tülin Demirören de savunma yaptı. Suçlamaları kabul etmediğini belirten Tülin Demirören, “Ben sadece yönetim kurulu üyesiyim. Olaydan haberim yoktur” dedi. Demirören ailesinin kızı Meltem Oktay da suçlamaları kabul etmeyerek, “Ben de yönetim kurulu üyesiyim. Hakkımdaki suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine mahkeme, Demirören ailesine tüm delillerin toplanarak sunulması ve esasa ilişkin savunma yapmaları için süre verdi ve duruşmayı erteledi.

Onaylı projeye aykırı yıkım

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul 2 No’lu Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun suç duyurusuna göre, daha önce alınan kararlarla korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen Beyoğlu’nda yer alan taşınmazda onaylı projeye aykırı olarak izinsiz yıkım yapıldığı belirtilmişti. İddianamede, binanın bodrum kata inen merdivenlerin molozla dolu olduğu için alt kata inilemediği ve çatı katının açılarak binadaki tahribatın artmasına neden olduğu ifade edilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın