Demirören AVM kepenk kapattı!

Emek Sineması eylemcileri "Ruhsatsız binayı polis koruyor" diyerek alışveriş merkezine girmeye çalıştı.

Cumhuriyet’in haberine göre Demirören AVM dün kepenk kapattı! Kentsel dönüşüme karşı verilen mücadelenin simgesine dönüşen Emek Sineması eyleminde, Demirören AVM’yi işgal etmek isteyen katılımcılar polis engeliyle karşılaştı.

“Emek Bizim İstanbul Bizim” inisiyatifinin düzenlediği eylemde, eylemcilere engel olabilmek için AVM’nin kepenkleri kapatıldı. Bunun üzerine eylemciler sloganlar eşliğinde Demirören’e yumurta ve boya attı.

“Ruhsatsız binayı polis koruyor” diyen eylemciler basın açıklamasında, kenti, sermayenin ve iktidarın elinden geri almaya çabalamaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Eylemciler Demirören AVM’nin ardından Emek Sineması’na yürüdü. Eylemde, “Tayyip Çıkamadığı Her Sahneyi Yıkıyor”, “Emek Sermayeyle Uzlaşmayacak”, “Taksim’in Betonlaşmasına Hayır” yazılı pek çok döviz taşındı.

Mimarlar Odası avukatı Can Atalay sinemanın önünde yaptığı açıklamada Emek Sineması için verilen mücadelenin kentsel dönüşüm denilen yağmanın simgesi haline geldiğini söyledi. Atalay, Demirören AVM’nin hukuka aykırı bir bina olduğunu da söyleyerek “Bu dava, vazgeçilebilir bir dava değildir. Geleceğimiz için bir mücadeledir” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın