Deleuze’un “Son İşler”i Bezirhane’de

Fransız ressam ve heykeltıraş Nicole Deleuze'un, "Son İşler" sergisi, 17 Haziran - 20 Temmuz 2011 tarihleri arasında Argos in Cappadocia'da sanatseverlerle buluşuyor.

Bezirhane’de gezilebilecek sergide, Deleuze’un heykel sanatını başka bir boyuta taşıyan işleri ve resim çalışmaları yer alıyor. Ünlü Fransız sanatçının metal ve tül objelere ağırlık verdiği heykeller, hareket kabiliyetleri ve “değişime tabi” olmalarıyla alışılmış formatların dışına çıkarak ezber bozuyor. Deleuze’un son dönem tablolarında ise başrolde kuşlar var. Nicole Deleuze; ana figür olarak kullandığı kuşların, ifade etmek istediklerini en iyi şekilde dile getiren araç olduğunu söylüyor. Kapadokya’yı ilk kez ziyaret edecek olan sergi, hareket ve özgürlüğü üç boyutuyla ortaya koymaya çalışıyor.

Sanatçının uzun süredir üzerinde çalıştığı “Son İşler”, şiirsel bir yaratıcı sürecin eseri olarak ortaya çıktı. Ecole d’Architecture de Toulouse (Mimarlık Fakültesi) mezunu Deleuze, aynı şehirde mimarlık yaptığı yıllarda resim ve heykel çalışmalarını da çeşitli atölyelerde sergiledi. 2000’e kadar Güney Fransa’nın Toulouse şehrinde yaşayan ressam ve heykeltıraş, 2001’den bu yana çalışmalarını Teşvikiye’deki evinde sürdürüyor.

Tarih: 17.06.2011 – 20.07.2011
Yer: Argos in Cappadocia / Bezirhane

Etiketler

2 yorum

Bir yanıt yazın