Dayanışma’ya Arama

Gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyesi Mimarlar Odrası İstanbul Büyükkent Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişinin evinde arama yapıldı.

Geceden beri gözlem altında bulunan Mücella Yapıcı’nın kardeşi Müberra Zöhre, polisin geldiği sırada evde olduğunu belirterek, “Ortada bir şey yok. Gezi parkını korumaktan şu hallere düştük. İnanın ben de şaşkınlık içinde izliyorum. Gayet demokratik bir talep. Gezi Parkı’nı yıkmayın derken şu hallere geldik. Gerçekten şaşkınlıkla, üzüntüyle seyrediyorum. İzliyorum, bakalım nereye gideceğiz? Ben de bilmiyorum” dedi.

Polisin gayet normal geldiğini söyleyen Müberra Zöhre, “Bir zorlama olmadı. Ama gerekçe sorduk. Gerekçe gösterilmedi. İzin kâğıtları var. Savcı çağırdık. Ancak başka aramada olduğunu söylediler. ‘Ya kapıyı açarsınız ya da çilingir yardımı ile açarız’ dediler. Yanımızda avukat arkadaşlar vardı. Avukat, ‘açalım’ dedi açtık. Evi arıyorlar. Gerekçeyi bilmiyoruz. Ne aradıklarını da bilmiyoruz. Çanak mı arıyorlar, ne arıyorlar bilmiyorum. Bekliyoruz” dedi.

‘Gerekçeyi bilmiyoruz’

Gece emniyet müdürlüğünde ablası ile görüştüğünü söyleyen Müberra Zöhre, “Görüştük, keyifleri iyi, gayet iyiler. Hepsi iyi. İçeri alınanların hepsi iyi. Ablam biraz rahatsız. Kalp hastası, şeker hastası. Onun sağlığından endişe ediyoruz. Umarım ablama içeride iyi bakıyorlardır” dedi.

Binanın önüne gelen CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı da, “Bu hukuk dışı bir arama. Ortada bir mahkeme kararı var. Fakat mahkeme kararında bir suç isnadı yok. Dolayısı ile suç isnadı bulunmayan bir arama yapılamaz. Neden dolayı bu aramanın yapıldığı, mahkeme kararında yazmıyor” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın