David Thulstrup’ten Eski Su Pompalama İstasyonuna Çağdaş Müdahaleler

Studio David Thulstrup, tescilli yapı olarak korunan olan eski bir su pompalama istasyonunu, Danimarkalı tasarım şirketi Vipp için çağdaş bir tasarım oteline dönüştürdü.

1902 yılında inşa edilmiş olan dış yapının kabuğu korunurken, iç mekanın endüstriyel kimliğine yapılan müdahaleler ile yapıya konut işlevi kazandırıldı.

İki yatak odası, iki banyosu, açık mutfağı ve oturma odası ile 200 m²’lik bir alana sahip “Vipp Baca Evi”, Vipp markasının ürünlerinin sergilendiği modern bir yaşam alanı sunuyor.

Çelik çerçeveli camlar, özel terrazzo döşemeleri ve özel tasarım bir merdivenle erişilen terası ile karakteri baştan tanımlanan Vipp Baca Evi’nin tavan yüksekliği, atriumda 8,5 metreyi buluyor. İstasyonun eski bacası, atriumdaki çatı penceresinden görülebiliyor.

Birinci katta yer alan ve cam panellerle çevrelenmiş yatak odalarında mahremiyet perdeler ile sağlanırken; ana yatak odasından geçiş yapılabilen kıyafet odası, kullanıcıları küçük bir balkona yönlendiriyor.

Amacının insanları evinde hissettirmek olduğunu belirten David Thulstrup, “Özel bir konutun karakterini, rahatlığını ve estetiğini bu yapıya eklemek istediğini” söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın