David Harvey’in Kapital dersleri Türkçe’de

Dünyaca ünlü Marksist akademisyen David Harvey'in kendi blogunda yayınladığı "Kapital'i Okumak" başlıklı video derslerini artık Türkçe izlemek mümkün. Eren Buğlalılar'ın Türkçeleştirdiği birinci ders video paylaşım sitesi youtube'da yayınlandı.

2010 yılında yayınlanmaya başlanan ve dünya çapında bir milyonun üzerinde kişi tarafından izlenen Kapital’i Okumak video derslerinin birincisi Türkçeleştirilerek yayınlandı. Video paylaşım sitesi youtube’da yayınlanan bu ilk dersi Eren Buğlalılar yayına hazırlamış. yasakmermi.blogspot.com/ adresinde video ile ilgili detayları paylaşan Buğlalılar, bu zahmetli işe kalkışmasını takipçilerine şöyle anlatıyor:

“Temmuz ayında kötü bir biçimde ayağımı burkunca bir süre evde kapalı kaldım. Yazın en güzel zamanlarını dört duvar arasında geçirmek mecburiyeti elimi kolumu bağlayınca, ben de sürekli kitap okumak yerine, yararlı bir şeyler üretmek istedim.

“David Harvey’nin 2010 yılında internette yayımlanmaya başlamış “Reading Marx’s Capital” derslerini sözlü olarak tercüme edip sesimi kaydetmek bir süredir zaten aklımdaydı. Bahsettiğim sakatlık bana bu boş zamanı sağladı. Altta 13 dizilik bu derslerin birincisini Türkçe, bir nevi dublajlanmış şekilde bulacaksınız.”

Etiketler

Bir yanıt yazın