David Chipperfield ve Cruz y Ortiz Santander Bankası’nın İki İkonik Binasını Yeniliyor

Santander Bankası’nın, Santander kentindeki iki sembolik yapısı David Chipperfield Architects ve Cruz y Ortiz tarafından yenileniyor.

Santander Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ana Botín, Banka’nın Santander kentindeki en sembolik binalarından Paseo Pereda’daki genel merkez binasının yenilenmesini David Chipperfield’ın, Calle Hernán Cortés’teki binasının yenilenmesinin Antonio Cruz ve Antonio Ortiz tarafından yapılacağını açıkladı.


Paseo Pereda

Pereda Projesi olarak adlandırılan yenileme çalışmasına 40 milyon Euro’luk yatırım yapılacak. Banka’nın Paseo Pereda’daki kurumsal merkezi kamusallaşarak Santander Grubu’nun özel sanat koleksiyonunu, Banco Santander Müzesi’ni ve özel bir şubesini barındırması öngörülüyor. Calle Hernán Cortés’teki bina, Cantabria Bölge Müdürlüğü ile birlikte müşteriler ve müşteri olmayanlar için çok amaçlı mekanlara ev sahipliği yapacak.


Calle Hernán Cortés

Grubun 1.000 parçalık özel koleksiyonunda, Rubens, El Greco, Van Dyck, Picasso, Chillida, Sorolla ve Miró’nun resimleri ile halen Santander Sanat Galerisinde sergilenen José Gutiérrez Solana’nın büyük bir seçkisi yer alıyor.


Calle Hernán Cortés

Projelerde çalışmaların 1 yıl içerisinde başlaması ve toplam 20 ay sürmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın