David Chipperfield Carmen Würth Forum’un İlk Etabını Tamamladı

David Chipperfield Architects, geniş bir etkinlik alanı ve oda müziği için mekan barındıran Forum Carmen Würth'ün ilk etabını tamamladı. Projenin ikinci etabında ise konferans merkezi ve Würth sanat koleksiyonu için bir müze inşa edilecek.

Geniş açık alanlarla çevrili yapı, Künzelsau / Almanya temelli dünyanın en büyük montaj ve bağlantı malzemesi dağıtımcısı Adolf Würth adına tasarlanmış.


Fotoğraflar: Simon Menges

Yapı, oda müziği için tasarlanan mekan ve doğal tümseğin altına gizlenmiş etkinlik alanının alt kısmı ile peyzaja gömülmüş durumda. Yamaçtaki kesikler ise iki çerçeveli dış mekanlar oluşturuyor. Bunlar, yerinde dökme beton malzemeyle, alanın tortul tabakalarına referans verir şekilde  katmanlar halinde oluşturulan istinad duvarları ile yanlardan destekleniyor.

Daha geniş olan güney avlu ana girişe uzanıyor ve konser gibi çeşitli açık alan etkinlikleri için bir forum olarak hizmet veriyor. Doğal aydınlatma sağlanan fuayeden ulaşılan çok amaçlı etkinlik salonu ise 3.500 kişilik bir alan sağlıyor ve iç mekanda kolon ihtiyacını gideren kafesli bir çelik çatıya sahip. Salonun alt bölümü zeminin altına gömülmüşken tüm cepheleri sırtlanan üst galeri kotu, alanın en yüksek noktası üzerinde yükseliyor.

Fuaye ayrıca dışarıdan sadece peyzajın bir modülasyonu olarak algılanan oda müziği salonuna erişim sağlıyor. 600 kişilik bir kapasitesi olan salon, tamamen ceviz ağacı ile kaplanmış.

Firmanın kurumsal rengi olan kırmızı, oda müziği salonunun koltuklarında olduğu gibi fuaye ve etkinlik mekanının zemininde de karşımıza çıkarak iç mekanda tekrarlanıyor.

Reinhold Würth koleksiyonundan heykeller, yapıyı çevreleyen yeşil alanları zenginleştiriyor. Konferans merkezi ve Würth sanat koleksiyonu için müze, şantiyenin ikinci etabında devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın