David Baker Architects’ten, San Francisco’daki Evsizler İçin Modüler Konutlar

David Baker Architects, San Francisco şehrinde modüler şekilde tasarlanmış ve corten çelik; cepheye sahip 145 daireli bir sosyal konut projesi tasarladı.

Bina, Filipinli Amerikan topluluğunun kültürünü ve katkılarını vurgulayarak bölgenin kültürel çeşitliliğini korumak için kurulan SOMA Pilipinas Kültür Bölgesi’nde inşa edildi.

Tagalogca’da “eve dönüş” anlamına gelen Tahanan adlı 5.850 metrekarelik proje, iş sürecini hızlandırmayı ve kalıcı konut maliyetini düşürmeyi amaçlayan bir finansman prototipiyle Kasım 2021’de tamamlanmış.

Ekibin yerel topluluk grubu SOMA Pilipinas ile yaptığı işbirliği sonucu projenin desenleri, dokuları ve renkleri, özellikle dış ve kamusal alanlar üzerinde doğrudan ve güçlü bir etki yaratmış.

Altı katlı projede, esnek kullanımlı bir topluluk odası, şirket içi sosyal hizmetler ve perakende mağazaların yer aldığı beton bir zeminin üzerine inşaat firması Factory OS tarafından yakınlardaki Vallejo’da üretilen 87 adet iki üniteli blok yer alıyor.

Ofis modülleri, projenin batı kenarı boyunca taraçalı görünümü olan bir cephe formu ile tasarlamış ve 27 metrekarelik dairelerin cephesi San Francisco şehir merkezine doğru yönlendirmiş. Kompakt birimler, bir yatak odası, mini mutfak ve banyo gibi gerekli alanları içerecek şekilde tasarlanmış.

Taraçalı cephe, bir çeltik tarlasını andıracak şekilde delikli, bakır renkli, aşınmaya karşı dayanıklı çelik ve gümüş alüminyum panellerle kaplanmış. Zemin kattaki beyaz beton cephe, el dokuması bir doku oluşturmak için geleneksel banig hasırları kullanılarak oluşturulmuş.

Katmanlı camlı alanlar aracılığıyla güvenliği şeffaflıkla dengeleyen zemin kat, Fletcher Studio tarafından tasarlanan gökkuşağı duvar resimleriyle kaplı bir avluya açılacak şekilde planlanmış.

Tasarım, hem stüdyo hem de geliştirici Mercy Housing’in konut sakinlerinin kendilerini güvende ve hoş karşılanmış hissetmelerine yardımcı olmak için yıllarca süren destekleyici konut tasarımında bulduğu en iyi uygulamaları kullanarak hayata geçirilmiş.

Projenin ana amacı olan Kaliforniya’nın evsizlik kriziyle mücadele etmek için insanlara mümkün olan en kısa sürede güvenli barınma sağlama konusu Tipping Point Community ve San Francisco Housing Accelerator Fund’dan gelen fonların kullanılmasıyla hızlandırılmış.

Modüler yapı kullanımı, projenin zaman çizelgesini ortalama beş ila yedi yıldan üçe indirmiş. Prefabrike modüller sadece 10 günde inşaat alanına kurulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın