Dar Geçit

Orms, Londra'da karma kullanımlı yeni bir proje tasarladı.

Orms, Londra Chancery Lane’in yeniden gelişimi için tasarladığı, yeni bir çarşı yaratma amacıyla yenilenen tarihi Chichester Rents Pasajı da dahil olmak üzere, 50.000 metrekarelik ofis alanı, çeşitli daireler ve 7.500 metrekarelik ticari alanı kapsayan projesini tamamladı.

Raingate Limited tarafından geliştirilen ve güncel kısmın toplamda beş katını oluşturan ofis alanı, restore edilen Victoria Dönemi cephenin arkasında özenle tasarlanmış.

Yenileme çalışmaları Victoria Dönemi yapılarının arasında bulunan ve bir zamanlar açık bir geçit durumundaki Chichester Rents’in yeniden projelendirilmesini de içeriyor. Chichester Rents’i, Chancery Lane’den Star Yard’a uzanan açık bir geçit olarak eski durumuna getirmek için 83 ve 84 Chancery Lane’i bağlayan mevcut köprüler, kademeli cam ve metal yüzeyler ile değiştirilmiş.

Yeni yapının, eloksallı alüminyum panellerle form verilen cephesi, malzemenin parlaklık içeren doğası dolayısıyla, gün boyunca güneşin hareketlerine göre görünümünü değiştirebiliyor.

Yakınlarda bulunan Bishops Court’a işlek bir geçiş sağlayacak yeni bağlantılar ile tamamlanan zemin katta cephe, dükkanların bulunduğu sokağı canlı kılmak amacıyla cam ile değiştirilmiş.

İki adet geniş birim ve daha küçük üç farklı butikten oluşan ticari alan, lüks tüketim ürünleri satan firmaları Chancery Lane’e çekmek için tasarlanmış.

Orms’un tamamlayıcı müdahalesi, her ikisi de 19. yüzyılda inşa edilen, 2 bina arasındaki pasajın üzerinde yüzüyor gibi algılanıyor. 1990 yılında değiştirilen Victoria Dönemi’ne ait yapıların seramiklerine referans vermek amacıyla terakota kanatlar ile genişletilen cephelere, dikkatice yürütülen bir koruma çalışması uygulanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın