“Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası” Tamamlandı

"Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası"nın projesi için 2008 yılında açılan yarışmayı Cem Açıkkol, Bolkar Açıkkol, Mithat Tekin, Nuh Tüccar ve Emrah Özer'den oluşan ekip kazanmıştı.

14 Aralık 2009 tarihinde inşaatına başlanan bina 5 Nisan günü gerçekleşen bir  törenle hizmete açıldı.

Yarışma Süreci

64 projenin değerlendirildiği yarışmanın jürisi F. Onur Bezirci, Ercan Çoban, Hasan Özbay, Ziya Tanalı, A. Tuna Acar’dan oluşuyordu. Jüri projeyi, “Ana kararları en başarılı bulunan projedir. Girişlerin konumu, başkanlık, genel kurul salonu ve dava dairelerinin konumu ve yönlenmesi olumlu bulunmuştur. Sosyal tesislerin bağımsız çalışabilme olanağı ve bahçe ile ilişkileri çok başarılıdır. Konferans salonunun yapıdan kopuk olması, kullanıcı idare tarafından olumlu bulunmuştur. Yapının iç mekân kalitesi ve kütle plastiği yeterince başarılı bulunmamış olmasına karşın geliştirilebilir bulunmuştur. Kreş ve sağlık merkezinin yapının genel diline yeterince katılmadığı düşünülmektedir. Açık alan kullanımı tasarımın en olumlu yanlarının başında gelmektedir,” şeklinde değerlendirmişti.

Projenin Detayları

72.500 m2‘lik binada üç duruşma salonu, genel kurul salonu, 600 kişi kapasiteli, 1.600 m2‘lik konferans salonu bulunuyor. Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası’nda, kurumun yönetimi için en önemli karar organı olan genel kurulun toplanacağı salon, dairesel formda planlandı ve 150 kişinin masa düzeninde oturacağı çalışma ortamı sağlandı. Kürsü ile olan görsel ilişkinin güçlendirilmesi için, zemini basamaklı olarak tasarlanan salon, ayrıca sergi, tören, açılış ve kokteyl etkinliklerinin yapılmasına imkan verecek özelliklerle donatıldı.

Bina, insanlara pozitif enerji veren, adalet dağıtan, şeffaf ve az katlı olarak tasarlandı. Bütün birimler arasında, bina içerisinden bağlantıların olduğu Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, başkanlık bloğu, genel kurul salonu, kreş, sağlık birimi, spor salonu gibi sosyal tesislerden oluşuyor.

Çevreci ve akıllı bina özellikleriyle öne çıkıyor

Varyap’ın, modern mimari ve altyapı ile inşa ettiği Danıştay Başkanlığı Hizmet Binası, çevreci ve akıllı bina özellikleriyle öne çıkıyor. 22 asansörün işleyeceği binanın yönleri, güneş enerjisinden maksimum yararlanılacak şekilde konumlandırıldı. Su kaynaklarının etkin kullanılması amacıyla da binada, yağmur sularının sarnıçlarda depolanarak bahçe sulamasında kullanılması ve bu yolla su tasarrufuna yönelik bir altyapı oluşturuldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın