Danimarka’nın Yeni Mimarlık Laboratuvarı

Mimarlar Brian Vargo, Jonas Snedevind Nielsen ve Mathias Palle; Danimarka’daki Aarhus Mimarlık Okulu için, kentin yenilenen eski endüstriyel bölgesinde yeni bir kampüs tasarladılar.

Tasarımcıların, New Aarch yarışmasında ödül olan projeleri Aarhus Architecture Laboratory (AA-LAB), mimarlık okulunu tanımlanmış bir tipolojiden ziyade, herşeyiyle açık bir süreç olarak hayal eden bir konsepte sahip.

Yaklaşık 13.000 metrekarelik bir alana inşa edilecek mimarlık kampüsü, eski bir endüstriyel alanın iyileştirilmesiyle kentin kültür kampüsü haline gelen Godsbanearealerne bölgesinde yer alacak. AA LAB, tekil bir mimarlık okulu olmaktansa; bulunduğu bölgenin bağlamının bir uzantısı, deneyimin açık bir parçası olmayı tercih ediyor. Projenin mimarları yeni kampüs için “programını halkla paylaşan, enformel etkileşimlere izin veren; öğrencileri açık laboratuvar ve araçlarla yaratıcı üretime teşvik eden bir sistem” hayal ettiklerini söylüyorlar.

Vargo, Nielsen ve Palle’nin tasarımında, eski endüstriyel bölgeyle uyum sağlaması için, merkezden kampüs sınırına doğru kademeli olarak ölçeği küçülen bloklar yer alıyor. Ayrıca, sanatçı rezidansları, atölyeler ve çocuklar için bir mimarlık merkezinin yapılması ve bu işlevlerin de Godsbanearealerne’deki ofis ve stüdyoları içeren bağımsız ortak çalışma mekanı Institute for X ile yan yana inşa edilmesi planlanıyor.

Okul inşaatının bitiş tarihi 2020 olarak lanse ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın