Danimarka’nın Bornholm Adasında Bir Otel

3XN/GXN, Danimarka’nın Bornholm adasında bulunan Rønne şehrinde yeni bir CO2 nötr ve iklim pozitif yapıya imza atıyor.

2021 yılında hizmete girecek olan proje, adada bulunan Green Solution House isimli otele, 24 oda, bir konferans salonu ve bir çatı spasından oluşan pozitif iklim etkili bir ek yapı yapılmasını içeriyor. Proje bu özelliğiyle Danimarka’daki ticari binalarda bir ilk olma özelliği taşıyor.

Popüler bir turizm destinasyonunda yer alan Hotel Green Solution House (Hotel GSH), yalnızca CO2 nötr değil, aynı zamanda iklime de pozitif katkıda bulunacak ahşap malzemeler kullanılarak inşa edilmiş, giydirilmiş ve izole edilmiş bir ek binaya sahip olacak.

Projede, dünyadaki CO2 emisyonlarının %16 toplam sorumlu ana inşaat malzemeleri olan çelik ve beton dışındaki yapı malzemeleri kullanılarak sürdürülebilirlik ile iyi tasarım arasındaki dengenin vurgulanması amaçlanıyor.

Projede yeniden kullanım için tasarlanan tüm bileşenlerle, atık inşaat malzemeleri geri dönüştürülerek mobilya ve yüzeyler için kullanılacak. Ayrıca Bornholm’deki yerel granit ocaklarından çıkan kalıntıların konferans salonunun dekorasyonunda kullanılması planlanıyor. Işıklık pencereleri ve açık alanlar aracılığıyla doğal olarak havalandırılacak olan ek bina mekanik çözümlere ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın