Danimarka’da Yeni Bir Mimarlık Okulu Binası Yarışmayla Yapılıyor

Danimarka'da mimarlık okulu binasının tasarlanması amacıyla açılan uluslararası yarışmada seçilen 3 ekip ikinci aşamada BIG, Locaton & Vassas ve SANAA ekipleriyle yarışmak üzere sınırlı tasarım yarışmasına davet edilecek.

Danish Building & Property Agency ve Aarhus Mimarlık Okulu ortaklığında Aarhus Mimarlık Okulu’nun yeni yapılarının tasarlanması amacıyla açılan uluslararası tasarım yarışmasında 3 kazanan proje belirlendi.

47 ülkeden 235 başvurunun yapıldığı açık yarışmanın 3 kazanan ekibi Erik Giudice Architects (İsveç-Fransa), Brian Vargo, Jonas Nielsen & Mathias Palle (Danimarka) ve Atelier Lorentzen Longkilde (Danimarka) oldu.

Sonucun kendileri açısından oldukça tatmin edici olduğunu belirten Danish Building & Property Agency Müdür Yardımcısı Kristian Lyk-Jensen, “Aarhus’da yeni bir mimarlık okulunu inşa etmek Danish Building & Property Agency için büyük ve önemli bir projeydi. Yarışmanın dünya çapında gördüğü bu ilgiden çok memnunuz. Bu projeyle harika bir deneyim edindik ve artık kendimizi bir okul için iyi bir çerçeve yaratabilecek kadar donanımlı hissediyoruz” şeklinde konuştu.


Brian Vargo, Jonas Nielsen & Mathias Palle ekibinin projesi

Seçilen projeler çevresel ilişkileri, dış mekanlara erişim ve Aarhus Mimarlık Okulu’nun workshop faaliyetlerini destekleyecek genişlikte mekanlar sunması açısından jüriyi etkilemiş. Jüri üyelerinden Aarhus Mimarlık Okulu Rektörü Torben Nielsen, seçilen 3 projenin, aslında mimarlığın işi olan dış dünyayla iletişim kurma konusunda okula önemli mekanlar sağladığını ifade ederek “Sadece okulun değil aynı zamanda kentin ve endüstrinin de beslenebileceği açık bir mimarlık laboratuvarı veya mimarlık fabrikası sunuyorlar” dedi.

Bu aşamadan sonraki ilk hamle Godsbanearealerne bölgesinde okul için uygun alana karar verilmesi olacak. Açık yarışmayı kazanan 3 ekip ikinci aşamada BIG, Locaton & Vassas ve SANAA ekipleriyle birlikte sınırlı tasarım yarışmasına davet edilecek. Sonuç olarak Aarhus’ta Godsbanearealerne bölgesindeki yeni mimarlık okulunun final tasarımı için 6 ekip yarışacak. Sınırlı tasarım yarışmasının 2016 yazında ilan edilmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın