Danimarka’da Çevreye Duyarlı Bir Yüzme Alanı

Danimarka’nın Silkeborg şehrindeki Almind Gölü üzerinde Sweco Architects tarafından tasarlanan dairesel yüzme tesisleri, bölgenin kendine özgü atmosferini ve gölün biyolojik çeşitliliğini korumayı amaçlıyor.

Yeni tamamlanan tesisler; kış aylarında yüzmeyi sevenlere, yazın gelen misafirlere, sporculara ve çocuklara bir dizi aktivite sunuyor.

Ekip, tasarımın temel konseptini tanımlayan hareket eden dairede, doğada bulunan organik formlardan ilham almış. Entegre bina ve tesislere sahip, birbirine bağlı köprüler; yüzme tesisinden yararlananların daha kolay hareket edebilecekleri şekilde planlanmış.

Göl üzerinde tasarlanan proje, yerel kaynaklı ahşaptan inşa edilmiş ve bağlantı parçaları kullanılmadan cıvatalarla birbirine bağlanmış.

İsveç merkezli ofis bu iki yüzme tesisini, Danimarka Doğa Ajansı ile iş birliği içinde geliştirmiş. Proje izni, bölgedeki yeni tatil köylerinin mevcut ekosistem için herhangi bir olumsuz sonuç doğurmadan inşa edilmesini sağlayan kapsamlı bir habitat etki değerlendirme raporuna dayalı olarak verilmiş.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın