Danimarka Kırsalında Eğitmenler İçin Bir Misafirhane

Danimarka Kırsalında Eğitmenler İçin Bir Misafirhane

Vallekilde Lisesi için Arcgency tarafından tasarlanan ve yerli zanaatkarların yenilenebilir malzemelerden inşa ettiği konut, liseye gelen konuk eğitmenlere bir misafirhane sunuyor.

Danimarka kırsalındaki bir köy, nitelikli eğitimciler için nasıl çekici bir hale getirilir? Vallekilde Lisesi, 1865’ten beri bölgede eğitim için bir odak noktası oldu. Asırlar içinde yerel toplumun hayati bir parçası haline gelen okulun zanaatkarlık öğretisi tüm köyü şekillendirdi. Okula yeni eklenen konut birimi ise okulun ihtiyaçlarına bağlı olarak, yaz aylarında sanatçılar veya müzisyenler için bir misafirhane olarak işlev görüyor.

Konut, Lammefjord polderlerine bakan bir yamaçta yer alıyor. Peyzajın, yerli halkın ve karakteristik konutun sinerjisi, Vallekilde’yi yaşamak ve çalışmak üzere arzu edilen bir yer haline getiriyor.

Evde ağırlıklı olarak ahşap kullanıldı. Yalnızca sağlıklı ve sürdürülebilir malzemelerin tercih edildiği yapının; bölgenin yerlisi bir marangoz ekibi tarafından yerinde kolayca inşa edilebilmesi için basit bir sistem kurgulandı. Ahşap çerçeve konstrüksiyon, ahşap lifi ile yalıtıldı ve hava koşullarına dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması ile bilinen karaçam ile kaplandı.

İç mekandaki iklimsel standartları iyileştirmesinin yanı sıra ahşap,  yapım sürecinde CO2 salınımını miminize etmesinden ötürü tercih edildi.

Dış cephe, Kopenhag Belediye Binası projesi ile bilinen Martin Nyrop tarafından okul için tasarlanan jimnastik salonunun karakterine uygun olarak sarı ve kırmızıya boyandı.

Konut, çeşitli işlevlerde kullanılabilen bir sera ile birbirine bağlanmış iki hacimden oluşuyor. Hacimler tek ailelik bir ev olarak kullanıldığında sera, bir kış bahçesi haline geliyor. Konutun iki ayrı hacmi, farklı sakinler tarafından iki ayrı birim halinde kullanıldığında sera bölümü, sakinlerin sosyalleşmesine izin veren bir ortak alan haline geliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın