Dairesel Havuz Etrafında Şekillenen Konut

Meksikalı mimarlık ofisi Palma, Pasifik Okyanusu kıyısındaki bir evi yenileyip genişleterek yaşam alanlarını merkezi bir dairesel yüzme havuzunun etrafında yeniden düzenledi.

Fotoğraflar: Luis Young

San Ignacio projesi, Meksika’nın Nayarit eyaletinde popüler bir sahil yeri olan Sayulita’nın yakınında yer alıyor. Yemyeşil bir ağaçlık arazide yer alan mevcut konutta yatak odaları bulunuyordu, ancak oluklu metal çatısı yağmurlu aylarda sızdırma yapıyor ve yaz aylarında aşırı ısınıyordu. Palma’nın ilk müdahalesi, çatıyı, iç mekanlara daha fazla ışık sağlaması için çatı pencereleri içeren yeni bir beton döşeme ile değiştirmek oldu.

Yapıların merkezinde dairesel bir yüzme havuzu bulunuyor. Havuzun sığ kenarları yansıtıcı bir illüzyon yaratırken, merkezdeki daha derin kısmı ise ev sahiplerinin düzgün bir şekilde serinlemesini ve havuzun keyfini çıkarmalarını sağlıyor.

Havuzun her iki tarafında Palma tasarımlarının bir özeti gibi inşa edilmiş iki yeni yapı var. Mimarlar bu iki yapıyı “Biri fotoğraf çekimleri ve farklı yaratıcı çalışmalar için esnek bir alan yaratırken, diğeri havuzla doğrudan ilişkiye izin veren bir yaşam alanı olarak işlev görüyor,” şeklinde tanımlıyor.

“Biri kapalı diğeri açık olarak yeni inşa edilen bu hacimler, evin günlük kullanımından farklı etkinliklere olanak sağlayan esnek alanlar olarak hizmet ediyor ve her ikisinin ortasında konumlanan dairesel havuzla sürekli bir ilişki sürdürüyor.”

Bu küçük binaların inşaatı, evin orijinal halini andırıyor ve tüm projenin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın