Dairesel Bir Havuzun Çevresinde Nakliye Konteynerlarından Tasarlanmış Bir Ev

Avustralya'da, Colo nehrinin yukarısındaki dik bir yamacın üzerinde, yerel mimarlık ofisi Benn And Penna Architects tarafından tasarlanan özel konut, manzaraya uyumlu bir şekilde konumlanarak doğayı ve insan yapımı formları birbirine yaklaştıracak şekilde hayata geçirilmiş.

Kentsel bağlamdan uzakta tenha bir inziva yeri olarak tasarlanan konut, sakinlerini şehrin kalabalığından uzaklaştırarak kırsal ortamının rahatlığına yakınlaştırmış.

Minimalist bir renk şeması ile hayata geçirilen proje, bulunduğu alanı saran U şeklinde bir nakliye konteyneri yapısı olarak tasarlanmış.

Ofis, yeşil peyzajın içerisine çevresine hasar vermeyen ve uyum sağlayan bir konut oluşturmak için koyulaştırılmış, tek renkli bir renk paleti seçmiş. Minimalist konut, bir tepenin üstünde kayalık arazide siyah bir platform, ardından yeşil konteynerler ve gümüş renkli bir çatı manzarası ile üç tonlu yatay bir yapı olarak tasarlanmış. Ofis konutu oluşturmak için nakliye konteynerinin mütevazı ve verimli yapısını kullanmış.

Projede, geniş açıklıklar ve göze çarpan camlı bir yürüyüş yolu birleştirilerek, ev sahiplerine çevrenin cömert manzarasını sunmaya odaklanılmış. U şeklindeki kat planında, üç yatak odası, iki banyo, açık plan mutfak ve oturma odası bulunuyor. İç mekanda, brüt beton döşeme ve kontrplak mutfak çevreye uyumlu bir şekilde tasarlanmış.

Bütçe kısıtlamalarını dikkate alarak, Benn And Penna Architects, ana yaklaşımları olarak becerikliliği benimsemişlerdir. Hazır konteynerler kullanılarak oluşturulan ev, maliyeti en aza indirecek şekilde inşa edilmiş.

Önceden var olan taş anakaya, kayaya demirlenen çelik yapı için doğal bir temel görevi görerek, bölgede sık sık meydana gelen heyelanlara dayanacak sağlam bir konutun ortaya çıkmasını sağlamış.

Bölgenin kırsal yerleşimi ve orman yangını yönetmelikleri, ofisin su kaynaklarını korumaya odaklanmasına neden olmuş. Evin sivri çatısı, bir dizi su deposuna tüketim için yağmur suyunu toplayacak şekilde tasarlanmış. Ayrıca, konutun ortasına bir yangın durumunda koruma sağlayan dairesel bir havuz tankı yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın