Dağların Arasında Kaybolmuş Bir Müze

"The Fangshan Tangshan" isimli ulusal jeolojik park Çin'in Nanjing kentinde yer alıyor. Pek yakında Çin'in yeni jeopark müzesine ev sahipliği yapacak olan alan, dünyanın en etkileyici arkeolojik alanlarından biri.

Geniş park, 1993 yılında keşfedilmiş 0.16-0.60 mllyon öncesine dayanan insan fosillerinin bulunduğu Hulu Mağaraları’nı ve paleozoik dönemin jeolojik oluşumlarını gösteren bir antik taş ocağı gibi görülmeye değer önemli turistik yerleri içinde barındırıyor.

Hassell Studio tarafından tasarlanan jeopark müzesi, 15 hektarlık açık alana yayılan çeşitli turistik yerleri bir araya getirirken, yerin eşyükselti eğrilerine göre şekillenen mekanın genel görünümünü bir jeolojik faaliyet gibi sunuyor.

Tasarım, çevredeki ulaşım altyapısı ve yerel park bölgesi ile entegre olurken aynı zamanda tüm fonksiyonlar arasındaki hareketin net ve kesintisiz desenler oluşturması için mevcut topografiyi en uygun hale getiririyor.

Giriş alanı, yolculuğun başlangıcını işaret eden bir buluşma noktası niteliğinde. Bu alanda ziyaretçiler müzeyi keşfe çıkabiliyor, tarih öncesi evrimi tasvir eden kazılarla gömülü yollar boyunca tırmanabiliyorlar.

Bahçeler paleozoik çağın her döneminin çevresel özelliklerinden esinlenilerek tasarlanmış. Kayalıktan, Silüriyen dönemi sulak alanları ve karbon dönemi bataklık ormanıyla, kambriya dönemi peyzajının mikrobiyal kabuk tabakası oluşumundan, benzer bitki ve elementleriyle bu tarih öncesi bahçeler zamanın ve mekanın özünü veriyor.

Müze alanında büyük peyzaj çalışmalarının ilk aşaması tamamlandı. Daha geniş bir park alanı inşaatının 2016 yılında tamamlanmış olması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın