Cumhuriyet Mahallesi Spor Kompleksi Rekreasyon Alanları Yarışma Projeleri Sergisi Açıldı

Aksaray Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesine yapılacak olan Cumhuriyet Mahallesi Spor Kompleksi Rekreasyon Alanları Projesi için açılan yarışmada dereceye giren 28 proje Efor AVM'de sergileniyor.

Proje sergisinin açılışına Aksaray Valisi Selami Altınok, Alay Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Aksaray Valisi Selami Altınok sergi açılışında yaptığı konuşmada bu projelerin Aksaray’ın daha iyi noktaya gelmesinde bir katkı sağlayacağını belirterek şunları söyledi:

” Aksaray’ımız gerçekten hızla gelişiyor Bunu sizler içinde yaşayarak daha iyi biliyorsunuz geçmişini biliyorsunuz inşallah geleceğinin oluşmasını da hep birlikte takip edeceğiz. Aksaray fiziki ve maddi ortamda geliştiği gibi sosyal ve kültürel bakımdan da o gelişmeyi bir taraftan yakalamaya çalışıyor. Çevremizde ki birçok eş değer vilayetlerle değerlendirdiğiniz zaman gerek yeşil alan ve gerekse park bahçe olarak sosyal ve sportif alanlar olarak Aksaray bunların kat be kat önünde daha güzel bir noktada bulunuyor bunun daha iyi bir noktaya gelebilmesi için de belediye başkanımız katkısını gayretini gösteriyor. Bugünkü projelerde o katkıyı daha iyi bir noktaya getirmenin yolunu açacak diye düşünüyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah yapım aşaması gerçekleştikten sonra da bu alanları beraber kullanıp beraber yaşayıp güzellikleri paylaşmayı da Allah’tan nasip etmesini diliyorum hayırlı uğurlu olsun.
Başkan Nevzat Palta ise Aksaray’a çok önemli hizmetler yaptıklarının altını çizerek şunları söyledi “TOKİ bölgesine yapacağımız Cumhuriyet Mahallesi Spor Kompleksi Rekreasyon Alanları Proje yarışmamız sonuçlandı. Türkiye çapında 28 adet proje dereceye girdi. Bunların içinde birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon olmak üzere birinciye 40 milyar lira, ikinciye 25 milyar lira üçüncüye 15 milyar lira, mansiyon ödüllerine ise 7’şer buçuk milyar olmak üzere projede dereceye girenlere ödül vermiş olacağız “dedi.

Başkan Nevzat Palta projenin büyük bir kısmını bu sene tamamlamayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu projemizin özelliği şu; TOKİ bölgesinde Cumhuriyet mahallesi dediğimiz yerde yaklaşık 130 dönüm arazi üzerine bir kompleks yapacağız. Bunun içinde çim saha, halı saha, tenis kortu yapacağız. Kapalı spor kompleksi yapacağız. 750 kişilik kapalı spor salonu yapacağız. Koşu, yürüme alanları, piknik alanları, oyun alanları peyzaj düzenlemesi yapılacak. 130 dönüm arazi üzerinde bunu gerçekleştirmiş olacağız.Projeyi yarışmayla yapalım, en iyi projeleri harmanlayarak buraya güzel bir eser kazandıralım istedik. Bu projelerin ödülleri verilecek hemen arkasından yapım projesi ihale edilecek. Allah nasip ederse bu sene büyük bir kısmını yapmayı hedefliyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından Vali Altınok ve Başkan Nevzat Palta proje sergisini kurdelesini keserek hizmete açtılar. Daha sonra hep birlikte sergiyi gezerek dereceye giren projeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Etiketler

Bir yanıt yazın