CSO Konser Salonu 2014’te Hazır

Ankara'da inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu, 50 milyon TL daha harcanarak 2014 yılında açılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser salonu ve koro çalışma binalarının inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaat alanını gezen ve görevlilerden bilgi alan Bayraktar, 15 yıldır süren inşaatın Cumhuriyet’in bir ihtiyacı olduğunu söyledi. Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konser salonu ve koro çalışma binalarının Ankara’nın marka değerine değer katacağını kaydeden Bayraktar, “Çalışmalar çok uzadı. Bugüne kadar 80 milyon TL para ödendi. 50 milyon liraya daha ihtiyaç var. İnşallah çalışmalarımızı yapıyoruz, sürüncemeyi bitireceğiz. Önümüzdeki senenin sonunda bu inşaatı bitireceğiz. Ankaralıların, Türkiye’nin hizmetine bunu sunacağız.” açıklamasında bulundu.

Ankara’da hem konser salonu bakımından hem de senfoni orkestrası binası bakımından önemli bir yapı olduğunu anlatan Bayraktar, “Türkiye’de ilk defa uygulanan bir sistemle yapılıyor bina. Sürüncemesi bizi de rahatsız ediyor. Ben göreve geldikten sonra bunu ciddi şekilde ele aldık, pek çok kez inşaatı kontrole geldik. Müteahhitten bu işi hızla bitirmesi için bir yol haritası istedik. Önümüzdeki sene bitmeden bu bina tamamlanacak.” diye konuştu.

154 bin 17 metrekarelik arazi üzerine kurulan ve toplam 5 bloktan oluşan yapının 2 bin 5 kişilik konser salonu yumurta formunda inşa edilirken, 518 kişilik B1 Blok küre biçiminde yapılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın