ÇŞB Üst Ölçek Planları İhaleye Çıkarmaya Hazırlanıyor

Bakanlık sektörel, il çevre düzeni ve bölge bazında yapılan çevre düzeni planlarındaki arazi kullanım kararlarına yönelik revizyon çalışmaları yaptığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sitesinde yayınlanan habere göre Mekansal Strateji Planları ve Bütünleşik Kıyı Alanları Planları hazırlanacak. İlk ihalelerin 2 yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Yayınlanan metin şu şekilde;

Ülke genelinde 2002 yılında %5 olan çevre düzeni plan seviyesi, 2014 yılında %97’ye ulaştı.

Mekansal Strateji Planı hazırlıkları doğrultusunda mekânsal strateji planlarının nasıl hazırlanacağına yönelik usul ve esaslar belirlenmiş olup, 2014 yılında söz konusu planların hazırlık çalışmalarına başlandı. Gerekli araştırmaların yapılması ve Mekansal Strateji Planının hazırlanması için ihale yapılmış, geniş katılımlı uzman ve kamu kurumlarının bu çalışmalarıyla 2 yıl içerisine tamamlanması hedefleniyor.

Mekansal Planlama Sürecinde afet tehlikeleri dikkate alınarak, her türlü Mekansal Planlama Sürecinde afet tehlikelerini dikkate alan güvenli, sürdürebilir ve yaşanabilir alanların oluşturulması ve yatırımların mekânsal organizasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

Deniz kıyılarının %98’lik bölümünde kıyı tespit çalışmalarının bitirilmiş olup, bu alanlarda planlama çalışmalarına hız verilecek. Bu alanlara ilişkin tüm bilgi ve belgelerin envanter çalışmaları yapılarak, coğrafi bilgi sistemlerinde kullanılmak üzere veri tabanı oluşturulması çalışmaları hızla devam ediyor. Kıyı alanları yönetimi ve strateji eylem planında 25 kıyı bölgesi tespit edilip, 9 adet kıyı bölgesinde Bütünleşik Kıyı Alanları Planları hazırlandı. 5 adet kıyı bölgesinde ise Planlama çalışmalarına başlanıyor. Geriye kalan 11 kıyı bölgesi 2016 yılına kadar planlarının tamamlanması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın