COVID-19 Hastaları için Tasarım Önerisi: Breathe Just

Mask Architects, acil durum COVID-19 vakaları için doğrudan solunum / ekshalasyon kanalından oksijen çıkışını iki katına çıkararak pulmoner ventilatörlerin kapasitesini çoğaltabilen 3D boyutlu yazıcı teknolojisi kullanılarak "Breathe Just" isimli oksijen makinası aparatı tasarladı.

Danilo Petta ve Öznur Pınar Çer tarafından biyomedikal endüstrisi için gönüllü bir proje olarak tasarlanan “Breathe Just” aparatı biyomedikal uzmanları tarafından İtalya bölgesinde testlerini tamamlar tamamlamaz, bir oksijen makinasından aynı anda iki kullanıcı için giriş-çıkış kanalı sağlayan bu aparat ile iyileştirme kapasitesinin ikiye çıkarılmasını sağlamayı hedefliyor.

Tek bir oksijen makinesinin kullanımını iki katına çıkaran bu aparatın, koronavirüs vakasına maruz kalan hastalara ve gelecekte meydana gelebilecek herhangi bir acil durum karşısındaki ihtiyaç sahiplerine anında cevap vermesi bekleniyor.

“Sadece Nefes Al” aparatının tasarımcıları Danilo Petta ve Öznur Pınar Çer, “Misyonumuz sadece mimarlık ve inşaat alanlarında ihtiyaç sahiplerine hizmet sunmak değildir. Mimar ve Endüstriyel Tasarımcı olarak görevlerimiz acil durumlarda kullanıcıların ihtiyaçlarına doğrudan cevap veren, hayat kurtaran tasarımlar, fikirler geliştirmek ve üretmektir.

Gönüllü olarak gerçekleştirdiğimiz bu projedeki amacımız, ihtiyaç sahibi birçok insanın hayatını kurtarmak ve onlara geleceklerini, hayallerini tekrar vermektir. Küresel ekonomiyi ve yaşam biçimimizi bu denli etkileyen beklenmedik durumlar karşısında, yoğun bakımdaki ihtiyaç sahiplerine yeterli solunum cihazi kapasitesinin olmaması nedeniyle birçok insan bu süreçte tedavi göremeden hayatlarını kaybetmek zorunda kalmışlardır. “Sadece Nefes Al” aparatının şu anda ihtiyaç duyan hastalara ve hastahanelere fayda getirmesini, aynı zamanda gelecekte oluşabilecek beklenmeyen acil ihtiyaçlar karşısında tedbirli olmayı ve hayat kurtarıp geleceklerini, umutlarını hayallerini insanlara yeniden vermeyi umut ediyoruz.

Üç haftadan bu yana endüstriyel tasarım ekibimiz biyomedikal endüstrisi için gönüllü olarak ve kamu yararı için faydalı çözümler bulmaya odaklanmaktadır. İtalya’daki bazı hastanelerle yakın temas halinde olmakta beraber, çeşitli cihaz çalışmalarımız başlamış durumdadir. 3 boyutlu yazıcı teknolojisi sayesinde,çok düşük bütçe ile üretimini herhangi bir print cihazından sağlanmış olunacaktır.

Render, çizimler ve diyagramlar üzerinden anlaşıldığı üzere, bu aparat oksijen çıkışını doğrudan inhalasyon / ekshalasyon kanalından ikiye katlayarak pulmoner fanların kapasitesini çoğaltmaktadir. Böylece, uluslararası bir cihaz özelliğine sahip olan ve hepsinden önemlisi dünyanın her yerinde basılabilen, birkaç hastayı tek bir oksijen makinasıyla aynı anda tedavi etmek mümkün olacaktır. Aparatın testleri tamamlanır tamamlanmaz ayrıntılı bilgileri en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşmış olacağız.

Etiketler

Bir yanıt yazın