COS ve Mamou-Mani Ortaklığında Yerleştirme

COS ve Arthur Mamou-Mani ortaklığında hayata geçen yerleştirme Salone del Mobile 2019 kapsamında sergileniyor.

COS, Londra merkezli Fransız mimar Arthur Mamou-Mani ve kendi stüdyosu tarafından tasarlanan, tamamı yenilenebilir kaynaklardan 3D baskı tekniğiyle üretilmiş büyük ölçekli Conifera adlı mimari enstalasyonun açılışını Milano’da yaptı. Enstalasyon, Salone del Mobile 2019 kapsamında 9-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Palazzo Isimbardi’de ziyaret edilebilir.

Dijital olarak tasarlanan ve gelişmiş 3D basım metodları kullanılarak üretilen Conifera, birbirine geçmiş 700 adet modüler biyo-tuğla’dan oluşuyor. Tahta ve biyoplastiğin de birleştiği kafeslerle heykelimsi bir yol oluşturarak Palazzo Isimbardi’nin merkez avlusundan bahçesine doğru bir yolculuk yaşatıyor. Ziyaretçilerin enstalasyon boyunca olan yolculuğunda, enstalasyonun mimarisi avlu tarafında tahta ve biyoplastik birleşimiyken, Palazzo’nun bahçesinde yarı saydam ve beyaz biyoplastik bir görüntüye geçiş yaparak, insan yapımı ve doğal dünya arasında dijital olarak yaratılmış bir köprü ilişkisi kuruyor.


Conifera, 9 – 14 Nisan 2019 tarihleri arasında Corso Monforte 35, 20122 Milano adresindeki 16. yüzyıldan kalma tarihi Palazzo Isimbardi’de ziyaret edilebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın