Cornwall’da Tarihi Eve Taş Duvarlı Modern Uzantı

Jonathan Tuckey Design, İngiltere'nin Cornwall kentindeki tarihi bir evi yenileyerek, kireç sıvalı orijinal binayla tezat oluşturan taş duvarlı bir uzantı ekledi.

Mimar Jonathan Tuckey liderliğindeki Londra merkezli ofis, Cornish kıyısındaki St Michael Dağı adasının yakınında bulunan Cornish Cottage adlı binayı yenilemekle görevlendirildi.

Geleneksel olarak bir tepenin yamacında uzunlamasına inşa edilmiş ve merkezi bir geçitle insanlar için bir üst alana ve hayvanlar için bir alt bölüme bölünmüş olan 400 yıllık mülk Dartmoor Longhouse olarak bilinen bir tarza sahip.

Mevcut haliyle ev, birbiri ardına dizili daha küçük odalara bölünmüş uzun, doğrusal bir hacimden oluşuyor. Stüdyo, modern yaşama daha uygun hale getirmek için mekanlar arasındaki bağlantıları geliştirmeye odaklanmış.

Yeni müdahaleler, evin tarihi boyunca geçirdiği değişiklikleri yansıtmak için seçilen bir malzeme paletini kullanıyor ve farklı yüzey dokuları, inşaatın çeşitli aşamalarını vurgulamak için kasıtlı olarak yan yana getiriliyor.

Dışarıdan, kireçle sıvanmış orijinal yapı, yakındaki bir kasabadan çıkarılan taşla kaplanmış yeni bir ek ile tezat oluşturuyor. Bu uzantı, birinci katta bir misafir süiti ile zemin katta bir yatak odasına ev sahipliği yapıyor.

Geniş penceresi ve net, temiz çizgili formu gibi ayrıntılar, uzantıyı modern bir eklenti olarak öne çıkarırken, üçgen biçimindeki üst seviyesi açık bir duş alanı barındırmak için uca doğru konsol biçiminde çıkıntı yapıyor.

Mevcut ev ile uzantı arasına ahşaptan yapılmış yeni bir giriş pavyonu yerleştirilmiş. Yapı, koridora daha fazla ışık girmesini sağlamak için açılabilen dikey ahşap panjurlara sahip.

Lobi alanında, arduvaz yer karoları ve mimarların bu alanlara “kalıcılık ve minerallik duygusu” kazandırmaya yardımcı olduğunu söylediği kaba, taş duvarlar bulunuyor.

İç mekan boyunca, mevcut duvarlar yalıtılmış ve düzensiz yüzeyleri, daha ortogonal çağdaş müdahalelerle bir kontrast oluşturmak için korunmuş.

Eski duvarların modern tavan veya zeminlerle buluştuğu yerlerde, yeni yüzeyler mevcut yapının engebeli çizgilerini takip edecek şekilde ayarlanmış.

“Müşteri, ev ile yerel bölgede varlığını sürdüren antik tekne yapım teknikleri arasında bir bağlantı kurmaya hevesliydi.”

“Bunlar, binanın her yerinde dikkatli ve gözle görülür şekilde işlenmiş ayrıntılarla gösterildi. Ancak, odaların anormal şekillerinden dolayı iki malzeme birleşimi aynı olmadığından, zorunluluktan da doğdular.”

Soluk sıva, taş ve ahşaptan oluşan basit bir palet, mekanlara doğal ve minimal bir his kazandırıyor. Beyaz duvarlar ise hafif kavisli kapı ve pencere açıklıkları gibi yüzeylere gün ışığının nasıl düştüğünü vurguluyor.

Etiketler

Bir cevap yazın