Çölün Ortasında Beklenmedik Bir Peyzaj

Amerikalı heykeltıraş Richard Serra'nın 15 metre yüksekliğindeki 4 çelik levhadan oluşan yerleştirmesi Zekreet Çölü'nde yükseliyor.

Arazi sanatının öncüsü 74 yaşındaki sanatçının son heykeli, belirli aralıklarla sıralanarak dramatik çöl peyzajını tamamlıyor.

Qatar Museums Authority (QMA) tarafından finanse edilen ve Katar eski emiri Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani tarafından önerisiyle inşa edilen enstalasyon, Serra ile özdeşleşen oksitli çelik levha malzemeden oluşuyor.

Doha’nın 60 kilometre uzağında yer alan ‘East–West/West–East’  şimdiden pek çok turist kafilesinin akınına uğruyor. 1 kilometrelik alana yayılmasıyla dünyanın en büyük kamusal sanatı sıfatını elinde bulunduran yerleştirmenin kısa sürede kentin simgelerinden biri olması bekleniyor.

Projenin modern ve zamansız olduğunu belirten ziyaretçiler çölün ortasındaki bu beklenmedik peyzaj karşısında şaşırdıklarını belirtiyor.

Şu ana kadar kendisini en çok tatmin eden tasarımı olduğunu söyleyen Richard Serra ise insanların heykelleri ile nasıl etkileşime gireceklerini önceden saptayamadığını da vurguluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın