Colosseum Arena Zemini Yenileniyor

İtalyan Hükümeti, performansların arenada yapılabilmesi için Roma'daki Colosseum'a geri çekilebilir zemin eklemeyi planlıyor.

Antik Roma’nın en tanınmış sembollerinden olan Colosseum, 7 milyon turist ile Roma’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi.

Parco archeologico del Colosseo ve Ministero per i Beni e le Attività Culturali e per il Turismo tarafından geliştirilen planlar uyarınca, arenanın hasar görmüş zemini eski haline getirilecek.

İtalyan Hükümeti, arenanın ahşap zemininin altındaki bir alan olan hypogeumun üstüne yerleştirilecek geri çekilebilir bir zemin oluşturmak için bir tasarım ekibi arıyor.

Colosseum’da, hayvanları ve gladyatörleri doğrudan arenaya getirmek için kullanılan 80 asansörü içeren iki katlı hypogeum, ahşap zeminin çürümesinden sonra açığa çıktı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Amaç, Colosseum’un arena zemininin yüzeyini tekrar kullanılabilir hale getirmek, yer altı alanlarını kaplamak için uyumlu ve geri dönüşümlü bir teknolojik çözüm belirlemek. Müdahaleler, oyunların oynandığı arenanın seviyesinin algısını, altta yatan yapı ve mekanizmalardan oluşan karmaşık sistemin vizyonunu aynı anda sunacak şekilde tasarlanmalıdır,” dendi.

2023 yılına kadar inşa edilmesi planlanan geri çekilebilir zeminin 18,5 milyon euroya mal olması bekleniyor. Tasarım ekiplerinin teklif vermek için 1 Şubat’a kadar süresi var.

Etiketler

Bir yanıt yazın