Coldplay’den Mekansal Oyunlarla Dolu Bir Klip

Geçtiğimiz Aralık ayında "A Head Full of Dreams" isimli yedinci albümünü piyasaya süren Coldplay, "Up & Up" şarkısının videosunu yayınladı. Klibin yönetmenliğini Vania Heymann ve Gal Muggia yapıyor. Klip sürreal mekansal kurgusuyla dikkat çekiyor.

Parça kendi haliyle Coldplay’den bekleneni verse de dinleyicinin asıl ilgisini çeken parçaya çekilen klip… Klibin tamamında yapılan mekansal ve ölçeksel oyunlar albümün ismini (A Head Full of Dreams) yansıtıyor. 

Günümüz çevre sorunlarına işaret eden klip, doğayla endüstriyel yapıları yan yana koyuyor. Büyük beton duvarın okyanusla kumsalın ilişkisini kestiği sahne de epey düşündürtücü. 

 


Kelebek 4 katlı bir petrol kulesiyle yan yana…

Klipte birçok simge yapıya da yer veriliyor: The Golden Gate Bridge, Chrysler Building, One World Trade Center ve 1950’lerden Morris Lapidus’un Miami’deki Americana Hotel’i. Görüntüler çok puslu, eski estetik değerlere sahip olsa da, çağdaş kesitler alınmış: İki bisikletçi New York merkezinde SOM tarafından tasarlanan One World Trade Center önünde parlak bir cam cepheyi kendilerine yol yapıyor.  


Miami’deki Americana Hotel’inde bulutlara dolu havuza atlayan bir yüzücü…


One World Trade Center


The Golden Gate Bridge


Chrysler Building

Coldplay’in Up&Up İsimli Şarkısının Videosu

Etiketler

Bir yanıt yazın