Çok Amaçlı Yol

Holscher Nordberg Architects, Kopenhag'taki Værebro Park sosyal konutları için kaydırak ve asma yaya yolu içeren, "The Loop" adında kesintisiz bir metal yürüyüş izi tasarladı.

Projenin amacı, mahalledeki kapalı halk yüzme havuzu, devlet okulu ve konut alanları arasında, alanın farklı profillerden kullanıcıları için hem fiziksel hem de zihinsel bir bağ kurmakmış.

Mimarlar strüktürü, tek ve sürekliliği olan bir şerit olarak tasarlamışlar. Eskitilmiş hissini vermek için paslandırılmış metal kullanmışlar.

Bu düşük maliyetli strüktür, konut alanında sosyal çevreyi geliştirmek için, farklı aktivite çeşitlerine olanak tanıyacak bir hat olarak tasarlanmış. Hem bir sosyalleşme alanı hem de çocuklar için cazip bir oyun mekanı olmuş.

Holscher Nordberg Architects, projeyi orada yaşayanlarla beraber geliştirmiş. Kullanıcıların tasarım kararlarına dahil olmaları, uygulanan strüktürü daha çok sahiplenmelerini sağlamış. 

Etiketler

Bir cevap yazın