Çocukluk Mekanlarımız

Yrd.Doç.Dr. Yasemin Çakırer Özservet deneme, anı ya da hikaye, herhangi bir tarzda çocukluk mekanları üzerine yazılmış yazıları topluyor. 20 Mayıs'a kadar siz de kendi çocukluk mekanlarınızı yazıp gönderebilirsiniz.

Çocukken oynadığımız oyun mekanlarını, sokakla ilişkimizi, ev, bahçe, şehir gezilerimizi, parklarla ilişkimizi yazılar üzerinden bir araya getirmeyi amaçlayan projenin çağrısı şöyle;

Bir projem var, katılır mısınız?

Ülke nüfusumuzun üçte birini aşan oranda çocuk nüfusumuz var. Çocuklara yönelik ulusal bir çocuk politikamız da yeni oluşmakta. İnsan ve mekan ilişkisinde en çok etkilenilen dönemdir çocukluk dönemi. Biz bugün şehirlerimizde çocuklara çok kısıtlı ve fazlaca sınırlandırılmış mekanlar sunuyoruz. Çoğunlukla da sunamadığımız, unuttulan bir yığın mekanlar var. İşte bu noktadan hareket eden kitaplaşacak bir projem var.

Çocuklara şehirlerimizde sunamadıklarımızı, daha önce çocukluktan geçen yetişkinlerin zengin mekan olanakları üzerinden okumak istiyorum. Bu okumaya destek olmak isterseniz buyrun.

7-14 yaş aralığında nerede (hangi yöre ya da yörelerde) bulunduysanız çocukluk mekanlarınızı yazmanızı istesem sizler de katılır mısınız buna? İstediğiniz tarzda, deneme, anı, hikaye tadında çocukluk mekanlarınızı yazmanız yeterli.

Çocukken oynadığınız oyun mekanları, sokakla ilişkinizi, ev, bahçe, şehir gezilerinizi, parklarla ilişkinizi yazmanızı arzu ediyorum. Mekanla bağınızı, mekanla kuramadığınız, kurduğunuz her türlü ilişkiyi hafızadan yazıya aktarma deneyimi yaşamanızdan bahsediyorum.

Süremiz başladı. Bana isim, doğum yılı, email, telefon bilgisi ve hangi yöre ya da yörelerde ve ne zaman geçen çocukluğunuzu yazmak istediğinizi email ile yasemincakirer@yahoo.it’e bildirebilirseniz iyi olur. 

Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın