Çocuklarla Büyüyen Bir Tasarım

AP+E tarafından İrlanda'da tasarlanan proje, ilkokul öğrencilerine dış mekanda bir eğitim alanı yaratıyor.

Mimarlık stüdyosu AP+E İrlanda’da bir ilkokulda dış mekanda ders yapılabilmesi için bir strüktür tasarladı. Okulun bahçesine yerleştirilen tasarım aynı zamanda tüm öğrencilere uygun interaktif bir strüktür yaratılması için açılmış yarışmanın da kazanan projesi.

Ekip, hem eğitsel olabilecek hem de sanatın kullanışlı tarafını yansıtabilecek bir proje üretmeyi amaçlayarak öğrenciler için dış mekan eğitim ortamı oluşturmuş.

Öğrencilerin aynı zamanda çiçek, meyve yetiştirebilecekleri bir mekan konseptinin geliştirildiği projede sürdürülebilir ve doğal malzemeler tercih edilmiş. İnce ahşap kolonların yan yana dizilmesiyle elde edilen dairesel tasarım çelik teller ve farklı yüksekliklerde yerleştirilen saksılarla tamamlanmış.

Mimarlar, bitki unsurlarını, öğrencilere kendi bitkilerini burada büyütme şansı vererek bir eğitim aracı olarak strüktüre dahil etmiş. Tel parmaklıklar ve çatı gibi dizilen teller ise sarmaşıkların üzerinde dolanabileceği bir alan yaratıyor. Ekip, zamanla büyüyecek bitkilerle yeşillenecek tasarımın arka planda kalmasını önemsediklerini belirtiyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın