Çocukların Gözünden Geleceğin Arabaları

Toyota'nın her sene düzenlediği, çocukların gelecek için hayal ettikleri arabaları çizdikleri ulusal yarışmaya bu sene 600.000'den fazla çocuk katıldı.

Otomobil sektöründen birine gelecekte arabalar nasıl görünecek diye sorduğunuzda, kendi kendine gidebilen arabalardan konuşmaya başlayabilir ama aynı soruyu 10 yaşında bir çocuğa sorduğunuzda sonuç oldukça farklı oluyor…

İşte Toyota bu soruya cevap veren, 90 finalistin tasarımlarından birini her gün kısa bir canlandırmayla beraber yayımlıyor.

6 yaşındaki bir çocuğun tasarladığı muzdan uzay aracı kimisi için çok ciddi olmayabilir fakat bazı tasarımların sorunları çözmek adına yaratıcı yaklaşımlarda bulunduğunu da itiraf etmek gerek. Arabalardan bazıları geçtikleri yollardan geri dönüştürülebilir çöpleri toplayıp, geri dönüştürürken, bir diğeri topladığı plastik parçaları konutlar için düşük maliyetli tuğlalara dönüşütürüyor.

11 yaşındaki başka bir tasarımcı ise, evleri 3 boyutlu yazabilen bir araba düşünmüş.

Bir başkası ise ayrı arabaların belirli bir noktada bir araya gelmeye programlanıp, okul otobüslerini oluşturarak trafiği azaltabileceğini düşünmüş.

Fikirlerden bir kaçı ise kısmen uygulanabilir tasarımlar, 14 yaşındaki bir tasarımcının, havadaki nemi toplayıp, bitkileri sulamak ya da içmek için suya dönüştürebilen arabası gibi…

Bazı tasarımlar ise belki pek de yakın olmayan gelecek için ilginç fikirler sunuyor, cebimize girebilecek kadar küçülüp park sorununu ortadan kaldıran arabalar ya da zihin kontrolüyle şekil değiştirebilen arabalar gibi.

Etiketler

Bir yanıt yazın