Çocuklara ve çocukluk çağına adanmış müze: MUBA

Aut Aut Architettura tarafından tasarlanan çocuklara ve çocukluk çağına adanmış müze: MUBA

Museo delle Bambine e dei Bambini (MUBA), Bologna’nın Pilastro bölgesini yeniden geliştirmek adına üretilmiş, “yaparak öğrenme”yi merkeze alan, çocuk dostu bir mekan.

Çocukların ihtiyaçlarına özellikle daha duyarlı bir ofis olan Aut Aut Architettura, Bologna Belediyesi tarafından, Pilastro semtine MUBA’yı tasarlamak için düzenlenen yarışmayı kazandı.

Çok esnek alanlara sahip olan bu yapı, çocukların çok sevdiği, güneş ve eğlenceyi de sembolize eden sarı rengiyle özgünleştirilmiş.

Yapı genel olarak “yaratıcılığın bir toplamı” gibi düşünülmüş, geometrisinin belirlenmesinde İtalyan pedagog Loris Malaguzzi’nin ilkelerinden esinlenilmiş. Yapı geometrisi, düzgün çokgenlerin şeklini koruma eğilimini göstererek, fabrikaların yapısal özelliklerini çağrıştırıyor.

PNRR (Piano Nazionale di Ripresa e Rezilienza) kaynakları ile finanse edilen ve Impronta Verde projesinin bir parçası olan MUBA, kültür ve sosyalliğin her yaş ile kurduğu üçgeni tamamlıyor. Müzenin inşaatı 3 milyon Euro tutarında bir yatırımla gerçekleşmiş. İnşaat süresini kısaltmak ve çevreye olan etkiyi azaltmak için yapıda prefabrike X-LAM panelleri kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın