Çocuklar Kendi Serpentine Pavyonu’nu Tasarlıyor

Serpentine Pavyonu’nun 15. yılını kutlamak için düzenlenen “Kendi Pavyonunu Yap Genç Mimarlar Yarışması” Birleşik Krallık’ta yaşayan 8-14 yaş arasındaki çocukları kendi pavyonlarını tasarlayarak yarışmaya katılmaya davet ediyor.

Jaden, 8 yaşında

Çocukların yarışmaya katılması için yapması gerekenler ise pavyonun ne olduğunu düşünerek eskiz ve maket yaptıktan sonra, fotoğrafını çekerek 30 Eylül’e kadar yarışmanın internet sitesine yüklemek.


Kylah, 10 yaşında

2015 Serpentine Pavyonu’nun mimarları José Selgas ve Lucía Cano, Serpentine Gallery Yöneticisi Julia Peyton-Jones gibi isimlerden oluşan jüri, tasarımları 8-10 yaş ve 11-14 yaş arasında olmak üzere iki kategoride değerlendirecek. Her iki kategoride de birinci ödülü kazanan, 3 Boyutlu çizim programı yüklü bir iPad’in sahibi olacak.


Sarah, 11 yaşında 

Yarışmaya paralel olarak birçok şehirde atölye çalışmaları da yürütülüyor. Atölyeye katılan çocuklar fikirlerini eskiz yaparak aktardıktan sonra tasarımlarının maketlerini yapıyor. Atölyenin sonunda ise bilgisayar ortamında modelledikleri tasarımlarını 3 boyutlu yazıcıları kullanarak somutlaştırıyorlar.

Etiketler

Bir yanıt yazın