Çocuklar için Beyoğlu Haritası Çıktı

Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nin ilk yayını olan Çocuklar için Beyoğlu Haritası, 5 yaş üzeri çocukları Beyoğlu’nda bir maceraya davet ederken yetişkinlere de Beyoğlu’nun toplumsal-mekânsal tarihine çocukları içererek bakmayı öneriyor.

Çocukların mekânsal haklara erişimini gündem eden ve bu haklara erişimi kapsayıcı yöntemlerle geliştirmek için çalışmalar yürüten Şehir Dedektifi İnisiyatifi’nin artık aynı isimde bir de süreli yayını var!  Şehir Dedektifi yayını, odak aldığı çalışmaların çocuklar nezdinde erişilebilir olmasını ve çocuklara şehirde bir deneyim alanı açmasını hedefliyor.

Bu kapsamda hazırlanan ilk sayı, Çocuklar için Beyoğlu Haritası, çocuklara semtin tarihi ve kültürel bilgisini şehir deneyimini içerecek şekilde sunan bir kurguyla tasarlandı. Yayın tasarımı ve içeriği Gizem Kıygı’nın, grafik tasarım ve illüstrasyonları ise Tolgahan Akbulut’un üstlendiği yayın, Beyoğlu’nun karakterini oluşturan kelimelerden derlenen Beyoğlu Sözlüğü, çocukların mekânla kurdukları bağı derinleştirecek duyu oyunları ve semtin farklı mahallelerini deneyimlemeye açık yapıştırmalı haritadan oluşuyor. 5 yaş üzeri çocukları Beyoğlu’nda bir maceraya davet ederken yetişkinlere de Beyoğlu’nun toplumsal-mekânsal tarihine çocukları içererek bakmayı öneriyor.

Çocuklar için Beyoğlu Mekânları

Harita çıkartmalarıyla çocukların Beyoğlu’nun tarihi dokusuyla ilişkisini güçlendirmeyi amaçlıyor. Çocuklarla atölye çalışmaları yürüten kültür mekânları, semtin tarihi çevresel varlıkları ve parklar da harita üzerinde gösteriliyor.

Çocuklar için Beyoğlu Haritası’nı satın almak için Robinson Crusoe 389 kitabevini ziyaret edebilir, bu formu doldurabilir ya da sehirdedektifi1@gmail.com adresine mail gönderebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın