Çocuklar Beton Sever mi?

Assemble, Simon Terrill ile bir araya gelerek RIBA'nın mimarlık galerisinde savaş sonrası oyun alanlarını yeniden hayata geçiren "the Brutalist Playground" isimli etkileyici bir enstalasyon tasarladı.

1960’larda İngiltere’de, Balfron Tower, Churchill Gardens ve Brunell Estate’de bulunan brütal oyun alanları 1:1 ölçülerde, köpük kullanılarak galeri içinde tekrar tasarlandı ve böylelikle RIBA’nın mimarlık galerisi çocuk oyun alanına dönüştü.

Sergi konut alanları içerisinde yer alan beton çocuk parklarını odağına alıyor.

Serginin tasarımcılarından Simon Terril, günümüze kadar ulaşamamış bu parkların dönemin mekansal örüntü, mülkiyet, yerleşiklik ve sosyo-ekonomik durumu hakkında çok şey ifade ettiğini ve RIBA’nın bu sergisinin tarihle iletişim kurmak açısından çok önemli olduğunu belirtiyor. Ayrıca galeri içerisine büyük gelen bu yapıların dönemin mekansal ölçeğine dair güzel bir betimleme sunduğuna da dikkat çekiyor.

Çalışmalarda yer alan Joe Halligan ise 1:1 yapılan replikaları değerlendirirken “Gerçeklerinin çocuklar tarafından nasıl karşılandığını bilmiyoruz. Bunlar birer “mimari fetiş miydi?” söylemek çok güç. Ama burada yaptıklarımız ile çocuklar çok eğleniyor” diyor.

Peyzaj ve Oyun Alanları

Etiketler

Bir yanıt yazın