26 Nisan’da yazar Sevim Ak’ın yönetiminde Koşuyolu’nda hizmet veren Ev Kütüphanemiz’de Tübitak Yayınları’ndan “Şehir Nasıl İnşa Edilir” kitabından hareketle Çocuk Mimarlık Atölyeleri’nin ikincisi düzenlendi.
Şehirler nasıl inşa edilir? Şehirlerde neler, ne gibi alanlar olur?
Peki şehirlerde çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimlerinde bir çok fayda sağlayan; yaratıcı ve farklı düşünmede; yetenek, beceri ve tutumlarının gelişiminde; sosyal gelişimlerinde ve en önemlisi de MUTLULUKLARI için en çok ihtiyaç duydukları şey olan OYUN için ne gibi alanlar var?
Şehirlerde sokak oyunlarının pek de mümkün olmadığı günümüzde çocuklar için ÇOCUK DOSTU alanlar ne kadar yer kaplıyor? Bu alanlar alışılmış salıncak, kaydırak ve tahterevalliden oluşan parklardan öteye nasıl geçebilir?
Bu sorularla birlikte 26 Nisan’da yazar Sevim Ak’ın yönetiminde Koşuyolu’nda hizmet veren Ev Kütüphanemiz’de Tübitak Yayınları’ndan “Şehir Nasıl İnşa Edilir” kitabından hareketle Çocuk Mimarlık Atölyeleri’nin ikincisi düzenlendi. İlki 15 Şubat’ta gerçekleştirilen etkinlikte hayallerindeki evi tasarlayarak maketini yapan çocuklar bu kez de kendileri için oyun alanı tasarladılar.
Etkinliği yürüten Mimar Ümmü Aruk dünyadan sıra dışı oyun alanı örnekleri göstererek çocukların hayal güçlerini harekete geçirmekle işe koyuldu. Ardından bir çok değişik malzemeyle çocukları baş başa bıraktı. Yaratıcılıklarını kullanarak birbirine benzemeyen oyun alanları inşa eden çocuklar, işlerini sergileme ve detaylarıyla anlatma şansı buldular.
Ev Kütüphanemiz’de her perşembe 3-6 yaş, her cumartesi 7 yaş ve 9 yaş üstü çocuklar için ayrı olmak üzere belirlenen kitaplar ekseninde yazar ve uzman kişiler tarafından çeşitli etkinlik ve söyleşi programları gerçekleştiriliyor. Programlar Instagram üzerinden takip edilebilir.