COBE’den Ultra Hızlı Şarj İstasyonu

COBE; İsveç, Norveç ve Danimarka'da faaliyete geçecek olan 48 yeni ultra hızlı şarj istasyonunun ilkini Fredericia kentinde kamuoyuna tanıttı.

Alman enerji firması E.ON ve Danimarkalı Clever’ın ortaklığı ile hazırlanan projede; Norveç, İsveç ve Danimarka’yı birbirine bağlayan karayolu ağı üzerinde tamamen elektrik ile çalışan araçların kullanımına geçilmesi hedefleniyor.

Fotoğraflar: Rasmus Hjortshøj – COAST

Standart bir elektrikli araba bataryasının 15-20 dakika aralığında tamamen şarj edilebildiği istasyonlarda COBE, sürücülerin de dinlenebileceği huzurlu bir mekan tasarlamayı amaç edindiklerini belirtiyor.

Geleceğin dolum istasyonları yalnızca arabaların şarj zamanını optimize etmemeli, bir yandan da bireylerin seyahat halinde iken yeniden canlanma imkanı bulabilecekleri bir zihin dinlendirme ortamı sunmalı.

Kullanıcılara dinlenecek gölge alanlar sunan sistemin modüler tasarımı sayesinde, her istasyon farklı alan büyüklüklerine kolayca uyum sağlayabiliyor.

Ekibin “yeşil bir vahada zihinsel bir mola” olarak nitelendirdiği istasyonların tasarımında ağaçlardan ilham alındı ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımına dikkat edildi. Malzeme tercihinde ahşaba ağırlık verilmesi ve güneş panelleriyle donatılması ile tasarımın çevre dostu özelliklerine ve geri dönüştürülebilirliğine vurgu yapıldı.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın