COBE, Köln’ün Tarihi Limanını Cazibe Merkezine Dönüştürecek

COBE, Köln'ün Ren Nehri kıyısında bulunan endüstriyel liman alanına devasa bir kamusal havuz ve şelale entegre ediyor.

Danimarkalı mimarlık ofisi COBE, Köln’de bulunan eski endüstriyel limanının dönüşümü için açılan yarışmayı kazandı. Ekibin, limana ekleyeceği kamusal havuz ve şelale projenin odak noktası olacak.

COBE’nin projesi, 35 hektarlık tarihi endüstriyel alanın yeniden canlandırılmasını, aktif ve iklime uygun kamusal alanları ve yenilikçi trafik çözümleri yaratmayı hedefliyor. Proje tamamlandıktan sonra bu bölge, yükselen ve alçalan gelgit durumlarına göre çeşitli kentsel aktiviteler sunabilen, canlı kamusal bir mekan haline gelecek. Kullanıcılar yüksek gelgit seviyesinde kapılarının önünde kayığa binebilecekken bölgedeki oyun alanları su seviyesine bağlı olmadan, her zaman erişilebilir halde olacak.

COBE’nin kurucusu Dan Stubbergaard proje hakkında, “Biz yerel iklime adapte olmuş, tutarlı ve sürdürülebilir bir proje yarattık. Ren Nehri’nin taşması Köln’de ciddi bir problem, bu sebeple bölgedeki atıklar ile ısınan, yağmur sularını toplayan bir havuz üzerinde çalışıyoruz. Bu, hem ciddi bir problemi çözüyor hem de sakinler için eşsiz bir cazibe merkezi haline geliyor. Proje şimdiden yerel halk tarafından “der pool ist cool” (“havalı havuz!”) olarak anılmaya başlandı bile,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın