Cobe Çin Otomotiv Şirketi Geely İçin Tasarım Merkezi Tasarlıyor

Cobe, Çin otomotiv şirketi Geely için yeni dünya standartlarına uygun tasarımlar geliştiren ve yürüten çokuluslu Geely Design için 14.000 m²'lik yeni bir tasarım merkezi oluşturacak.

Görseller: Cobe

Göteborg Limanı’ndaki “Uni3 by Geely” adlı benzersiz kampüsteki Geely Design’ın yeni binası, yeni elektrikli otomobil markası Lynk & Co’nun geliştirilmesinin ortamını oluşturacak.

Zhejiang Geely Holding Group (Geely) 1986 yılında kuruldu. Portföyündeki Londra’nın elektrikli taksileri, dünyaca ünlü İsveç markası Volvo Car, uçan arabalar geliştiren ABD merkezli Terrafugia, elektrikli arabalar için abonelik hizmeti sunan Lynk & Co ile yenilikçi bir strateji geliştirerek 2018 yılında dünyanın en hızlı büyüyen otomotiv şirketi oldu.

Cobe’nin tasarladığı yeni tasarım merkezi sıradan bir ofis binası değil, daha çok devasa, dört katlı bir makine gibi.

Merkezde, 1: 1 ölçekli arabaların kilden modellerini oluşturmak için geniş alanların yanı sıra görsel tasarımcıların dev ekranlarda çalışabileceği karanlık alanlar bulunuyor.

Binanın dış cephesinde otomobilden ilham alınarak cam ve metal kullanılmış,

İç mekanda ise otomobilin iç dünyasından referansla rahat mobilyalar ve sofistike detaylar kurgulanmış.

Sırlar Odası
Tasarımın temel bir özelliği, özel ve kamusal alanlar arasındaki ilişkinin kurulması. Kopyalama, genel olarak tasarım dünyasında olduğu gibi otomotiv endüstrisinde büyük bir zorluk. Aynı zamanda bina ziyaretçilere açık ve misafirperver bir imaj da çizmeli.

Cobe, bunu bir meydan okuma olarak ele alarak binayı dört kat halinde tasarlamış. Zemin katta, bir showroom ile sahile erişimi olan geniş bir meydan bulunuyor. Orta katlarda kantin, toplantı odaları ve ofisler bulunuyor. Son olarak, en üst katta ise Geely’in tasarımcılarının, dışarıya tamamen kapalı inovasyon laboratuvarının bulunduğu, çift kat yüksekliğinde “Sırlar Odası” bulunuyor.

Laboratuvarın merkezine yerleştirilmiş, tasarımcıların gün ışığının otomobilin yüzeyine nasıl yansıtıldığını kaydetmek için araba modellerini hareket ettirebilecekleri zemine gömülü bir de avlu yer alıyor. Avlunun aynı zamanda atriyumun tavanını oluşturan şeffaf zemini arabaları taşıyacak kadar mukavemetli.

Binanın 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın