CoBe Architecture & Paysage’dan Toulouse’da Proje

CoBe Architecture & Paysage, Fransa'nın Toulouse kentindeki Empalot bölgesinde bir konut sitesi tasarladı.

Fotoğraflar: Cédric Colin

Projedeki 90 konut ve 20 sosyal konut birimi iki ayrı kütle halinde yer alıyor: dikey olan Belvedere ve yatay olan Prairie binası. Proje, birbirine karşı kayarak konumlanan, güneş kırıcılı ve geniş balkonlu bir cepheye sahip.

Empalot, Toulouse’un şehir merkezine yakın, çoğunlukla 1950’lerin konut komplekslerinden oluşan, cömert kamusal alanları olan bir bölge. Şehrin kapılarından birisi. Empalot bölgesinde projenin bulunduğu parsel, kentsel doku içerisinde öne çıkarken, projeye doğru bir metropoliten boyut kazandırıyor.

Bir futbol sahası ile sınırlanmış güneye bakan bir ana cephe yüzünden tüm daireler için yaz konforunun nasıl sağlanacağını düşünmek gerekmiş. Güney ve batı cepheleri boyunca 2 metre genişliğindeki balkonların yanı sıra büyük metal güneş kırıcıları birleştiren çift cidarlı cephe uygulanmış.

Belvedere binası, tümü uzun balkonlardan, güney ve batıda güneş kırıcısından yararlanan çok sayıda konut tipolojisini kapsıyor. Prairie binası, beş katının tamamında tümü çapraz ve çift cepheli, uzun balkonlu aynı konut düzenine sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın