Co Print : Çok Renkli ve Çok Malzemeli 3D Baskı

Fatih Kazım Duymaz ve Hüseyin Özen tarafından tasarlanan Co Print, herhangi bir masaüstü (FDM) 3D yazıcının yeteneklerini artıran bir 3D yazıcı ekipmanı. Co Print, 3D yazıcılara giren filamenti otomatik olarak değiştiriyor ve bu sayede mevcut 3d yazıya tek baskıda çok renkli ve çok malzemeli modeller üretme imkanı veriyor.

Piyasadaki hemen hemen her 3D yazıcı ile çalışabilen Co Print, 4 farklı renk ve özelliğe sahip filamentleri bir arada kullanıp, mevcut 3D yazıcıların tek renkli, basit tasarımlar üretmenin ötesine geçmesini sağlıyor.

Patentlenmiş ve seri üretime uygun final prototipi hazır Co Print, 17 Eylül’den itibaren  Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda destekleri bekliyor olacak. Ödülleri arasında okullar için Co Print ve ilk 20 ürün için özel indirimler sunan ekip, siparişlerini Kasım 2020’de kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor.

21 yaşındaki iki genç girişimci Fatih Kazım Duymaz ve Hüseyin Özen tarafından kurulan, çok renkli ve çok malzemeli 3D baskının Türkiye’deki ilk örneklerini oluşturan girişimin gelecek hedefi ise Türkiyedeki 3D yazıcı ekosistemini geliştirmeye katkı sağlamak ve global pazara teknolojilerinin ihracatını yapmak.

Arıkovanı’nda ürünün sayfasına buradan ulaşılabilir, farklı başlıklar altında destek verilerek hedeflenen bağışa katkıda bulunulabilir.

Ekip projeyi anlatıyor:

Co Print’i tasarlarken 3D yazıcı kullanabilen herkesin kullanabileceği bir ürün ortaya çıkarmayı hedefledik. Bunun için baskıya hazırlık aşamalarında ve baskı anında kolaylıkla baskı alabilmenizi sağlayacak özellikler geliştirdik.

Fakat tek baskıda çok filamentli 3D baskı göründüğü kadar basit değildir. Filament sıkışması ve filament değişim anını algılama gibi bazı problemler yaşanır. Biz bu problemleri aşmak ve bütün 3D yazıcıların çok filamentli baskılar oluşturmasını sağlamak için bazı çözümler geliştirdik.

Özetle;

Her filamentin tam olarak nerede, ne kadar kullanılması gerektiği yazılım tarafından belirlenir ve otomatik bir şekilde baskının ihtiyacına göre 3D yazıcıya ilerletilir ve sıradaki renk gönderilmek üzere geri çekilir. Geri çektirilen filamentin ucundaki erime kalıntısı kesilir. Ardından sıradaki renk 3D yazıcıya ilerletilir. Bu işlem baskı bitene kadar devam eder. Co print bu özellikler sayesinde 3D yazıcının yüzlerce filament değişimi yaparken çok renkli ve malzemeli modelleri güvenilir bir şekilde üretmesini sağlar.

Projeyi, sosyal medya üzerinden takip edebilirsiniz.

Sorularınız, görüşleriniz veya daha fazla bilgi için: info@coprint3d.com

Etiketler

Bir yanıt yazın