Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı Serisi Milliyet Mimarlık’ın Son Sayısında

YAPI Dergisi’nin içerik yönetimiyle yayınlanan Milliyet Mimarlık dergisinin 35. sayısı 31 Aralık Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerde olacak.

Milliyet Mimarlık’ın son sayısında derginin yayın yönetmeni Yasemin Şener’in, “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin senaryo, çizim ve animasyon ekibinde görev alan Cem Dedekargınoğlu, Umut Şumnu, Onur Kutluoğlu ve Kayahan Kaya ile yaptığı söyleşi de yer alıyor.

Milliyet Mimarlık dergisini ay boyunca www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.

“Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı”

Modern Türkiye’nin inşa edilmesinde öncü rol oynayan Türk mimar ve yapıların hikayelerinin grafik romanlarla anlatıldığı “Çizgilerle Modern Türkiye Mimarlığı” serisinin ilk iki kitabı yayımlandı. Cumhuriyet’in 100. yılı için VitrA ve Arkitera işbirliğiyle geliştirilen serinin ilk kitabı “Ankara Palas’ın Merdivenleri”, ikinci kitap “Opera’nın Hayaleti” ismini taşıyor.

Ankara Palas’ın yapım süreci

Projenin ilk grafik romanı, Mimar Kemalettin tarafından tasarlanan Ankara Palas’ı konu alıyor. “Ankara Palas’ın Merdivenleri” isimli kitapta, 70’li yılların sonunda genç bir akademisyenin tren yolculuğu sırasında tanıştığı bir kişiyle sohbeti üzerinden, Mimar Kemalettin’in hareketli yaşam öyküsü ve Ankara Palas’ın yapım süreci anlatılıyor.

“Haşim’in dediği gibi “ağır ağır çıkıyorum”, ama önünde sonunda elimde ne var? Servet mi, itibar mı, sıhhat mi?

Ömrüm bir merdivenden öbürüne çıkmakla geçti.

Daha ne kadar tırmanabilirim ki? Belki de sonuncusudur…

Ankara Palas’ın merdivenleri…”

Kitabı online satış platformları ve seçkin kitapçılardan satın alabilirsiniz. 

Ankara Sergi Evi’nin Opera Binası’na dönüştürülme süreci

“Opera’nın Hayaleti” isimli kitap ile Ankara Sergi Evi’nin Opera Binası’na dönüştürülme süreci, Şevki Balmumcu’nun hüzünlü yaşam öyküsüyle birlikte kurgulanarak yeniden yorumlanıyor.

“Türk mimarının zaferi olarak kutlanan bir yapı yeterince Türk olmadığı gerekçesiyle yabancı bir mimar tarafından Türkleştirildi.

Daha on yıl geçmeden böyle bir şey olmasına hayret ediyorum.
Bunu kaldırmam mümkün değildi.
Öyle büyük bir acıydı ki…”

Kitabı online satış platformları ve seçkin kitapçılardan satın alabilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın