Cityscape Awards’da Ödül Alan Gökçeada Lise Kampüsü Yarışmayla Yap’ılıyor

Yarışma projesi, Cityscape Awards 2016'da "Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları" kategorisinde ödülüne layık görüldü.

Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan, Temmuz 2014’te sonuçlanan Gökçeada Lise Kampüsü Mimari Proje Yarışması’nda 1. ödülü PAB Mimarlık ekibi (Ali Eray, Burçin Yıldırım, Pınar Gökbayrak) almıştı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında ihalenin sonuçlandığı haberini veren  Ali Eray şu açıklamayı yapmıştı:

Lise kampüsü için nisan ayında başlayan ihale çalışmaları, geçtiğimiz hafta içerisinde sonuçlandı ve yüklenici ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapıldı. 650 takvim gününde çalışmaların sonuçlanması hedefleniyor.

Yarışmayla yapılacak olan proje, 6 Eylül’de verilen Cityscape Awards 2016’da “Geleceğin Kamu, Kültür ve Turizm Yapıları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Cityscape Awards 2016’nın uluslararası jürisi, Gökçeada Lise Kampüsü projesinin yerel doku ve malzeme anlamında Gökçeada’nın karakteriyle bütünleşen yapısının altını çizerken, projenin aynı zamanda eğitim ve sosyal yaşantı kurgusu anlamında bir referans oluşturması nedeniyle de ödülü hak ettiğini belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın