Çinliler Londra, Paris ve Roma’yı yaktı

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yayın haklarını alan Çin televizyonu Euro 2012'yi tanıtmak bir animasyon film hazırladı.

Animasyonda Üçüncü Dünya Savaşı çıkmış, Avrupa’nın en önemli üç başkentinin sembol binaları alevler içinde gösteriliyor.

Avrupa Futbol Şampiyonası 06 Haziran’da Polonya’nın başkenti Varşova’da başlayacak. Euro 2012’nin yayın hakkını satın alan Çin televizyon kanalı Now TV’nin hazırladığı animasyon internette en çok paylaşılan videolar arasına girerken, futbolseverlerden tepki aldı.

Animasyon filminde Üçüncü Dünya Savaşı patlak vermiş, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Big Ben, Fransa’nın başkenti Paris’in sembolu Eyfel Kulesi ve İtalya’nın başkenti Roma’daki Kolezyum atılan bombalar sonrası alevler içinde. Bu görüntülerin internette yayınlanması sonrasında, futbolun savaşla karşılaştırılması tepki çekti.

Bazı futbolseverler yaptıkları yorumlarda Çin’in kendisini dünyanın “yeni efendisi” olarak gördüğü belirtilerek, Now TV’nin üç dakikalık animasyon filmini eleştirdi.

Görüntüde ayrıca savaş uçakları ve askerler maç oynanan bir statdaki futbolcuların üzerine bomba ve kurşun yağdırırken görülüyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın